Наполи победи Спарта (Прага)  3:1 в мач от група I на Лига Европа и взе глътка въздух след неуспешното начало на сезона. Двубоят обаче не тръгна добре за небесносините, които се оказаха догонващи в резултата, но обърнаха чрез Игуаин от дузпа и две попадения на Мертенс.

Наполи упражни очаквания домакински натиск в началото, но стигна само до два далечни шута на Мертенс.

В 13-ата мин. обаче настъпи разбъркване пред вратата на Наполи и Енрике едва не засече в собствената си врата едно ниско центриране на Крейчи отляво.

При последвалия корнер бекът на Спарта Намойнесу не успя да ритне топката и тя стигна до дъгата на наказателното поле, откъдето Хушбауер майсторски я прати в гредата и оттам в мрежата – 0:1.

Небесносините загубиха ума и дума, а на чехите им дойде самочувствие, но те не успяха да използват стъписването на домакините.

Така се стигна до 22-ата мин., когато Мертенс изпълни бързо един фаул и Игуаин изведе Хамшик. Словакът уцели напречната греда на Спарта, но топката се върна към Кайехон, в чиито крака се хвърли Намойнесу. Зимбабвиецът обаче спря шута на крилото на Наполи с ръка и бе свирена дузпа.

Зад топката застана Игуаин и за разлика от неделния двубой с Киево, този път не сбърка – 1:1.

До края на полувремето домакините имаха надмощие, но стигнаха само до един бомбен шут на Кайехон в напречния дирек.

В същото време на два пъти в отбраната на Наполи възникваше сериозен хаос при атаки на Спарта, но до нещо по-опасно не се стигна.

Италианците излязоха напред скоро след началото на втората част. Игуаин тръгна отдясно, подмина двама защитници на Спарта и поднесе топката на Мертенс в малкия пеналт. Белгиецът не сбърка отблизо – 2:1.

Отново Мертенс в 81-ата мин. сложи точка на спора. Белгиецът се промъкна между двама бранители на Спарта и се разписа отблизо за 3:1.

Резултатът можеше да нарасне още, но стражът на пражани Бичик се намеси успешно на няколко пъти.