Тотнъм врътна реми 0:0 при гостуването си на сръбския Партизан в среща от Група "С" на Лига Европа.

Мениджърът на гостите Маурисио Почетино реши да разчита на някои младоци в състава си и даде почивка на част от своите звезди. 

Специалистът направи цели 10 промени в състава си, в сравнение със срещата срещу Съндърланд през уикенда в която отборът му стигна до равенство 2:2.

Като цяло гостите разочароваха с представянето си в срещата, като изпуснаха най-чистия си шанс във втората минута, когато Хари Кейн нацели напречната греда.

"Гробарите" пък създадоха редица положения, но така и не успяха да реализират. Двата тима взеха по точка от този сблъсък.
 



Срещата започна с превъзходно положение за гостите и още във 2-ата минута младият нападател на Спърс Хари Кейн нацели напречната греда от няколко метра и така пропиля първия чист шанс в мача, при това още в неговото начало.

След няколко доста оспорвани минути домакините също имаха шанс да стигнат до нещо интересно и в 16-ата минута Лазович бе на път да отправи удар от воле, от близка дистанция. В последния момент обаче Фацио му попречи. 

Гостите изпитваха доста сериозни затруднения от началото на срещата, докато Партизан стигна до още едно добро положение, този път в 26-ата минута.

Лазович успя да се справи с Фацио в наказателното поле и от близка дистанция бе на път да вкара топката в мрежата на Лорис, но французинът някак си успя да спаси с крак вратата си.

До края на полувремето не се стигна до нищо кой знае колко опасно и резултатът се запази до почивката при нулево реми.

Второто полувреме започна с доста добър шанс за домакините и в 51-ата минута Лазович се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но Фацио успя да се намеси в последния момент и да блокира удара му.

Проблемите за Спърс продължиха и в 61-ата минута се наложи Лорис да показва голямата си класа, за да спасява вратата си след удар на Лазович.

В 76-ата минута Илич засече с глава центриране в наказателното поле, като бе оставен абсолютно непокрит, но той изпрати кълбото далече над противниковата врата. До края резултатът остана непроменен.

ПАРТИЗАН - ТОТНЪМ 0:0

ПАРТИЗАН: Лукач, Б. Илич, Волков (54 - Петрович), Вуличевич, Станкович, Чиркович, С. Илич, Дринчич, Гърбич (85 - Лука), Пантич, Лазович

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Фацио, Ноутън, Дейвис, Ленън, Паулиньо (60 - Солдадо), Таунсенд (59 - Ламела), Стамбули (72 - Капу), Бенталеб, Кейн