Кошмарното представяне на италианските отбори в Европа тази седмица продължава. Наполи загуби като гост на Йънг Бойс с 0:2 в мач от група I на Лига Европа. Швейцарският тим остана еднолично начело в класирането с пълен актив от 9 точки. За Наполи това бяха първи изгубени точки в турнира през сезона.

И двата гола паднаха след почивката. Първият го вкара Гийем Оро. Той се разписа в 52-ата минута с удар от въздуха след центриране от фланга. Това бе второто му попадение този сезон в турнира.

В добавеното време швейцарците се разписаха отново при една контраатака. Резервата Бертоне се измъкна сам от центъра и още преди да влезе в наказателното поле разстреля вратаря Рафаел. 

Въпреки че не се представя убедително в Серия А до момента, Наполи имаше 2 победи от двата мача досега в Лига Европа. Италианците искаха да направят още една крачка към елиминациите в турнира. Съперникът Йънг Бойс също бе с пълен актив от 6 точки.

Треньорът Рафа Бенитес спази обещанието си, да даде шанс на играчи, които се появяват по-рядко в тима му. Игуаин, Кайехон, Хамшик получиха почивка. Мичу и Де Гузман бяха в стартовия тим. 

В състава на Йънг Бойс имаше хора, които бяха много раздвоени. Треньорът Ули Форте и нападателя Рафаел Нуцоло са от италиански произход и фенове на Наполи.

Домакините започнаха добре срещата и Оро бе близо до гола с удар с глава, който мина покрай гредата. 

Драйс Мертенс опита да вкара гол от центъра, като пробва да прехвърли вратаря, но топката мина над вратата. После Джонатан де Гузман опита от малък ъгъл, но вратаря Мвого изби.

Нападателят на домакините Оро бе сериозна заплаха при центрирания. Вратарят Рафаел трябваше да спасява удара му с глава. На другата врата Сапата видя как Мвого спря удара му от упор.

Мвого направи брилянтно спасяване с една ръка, за да спре и Драйс Мертенс. И така въпреки многото положения, на почивката нямаше гол.

След паузата Гулам опита късмета си директно от фаул, но не уцели вратата. Оро се размина с хубаво подаване на Нуцоло, но в 52-ата минута Йънг Бойс поведе.

Кубо проби отдясно и центрира. Топката стигна до Оро, който имаше време да си я спре, да я повдигне и от воле да я прати в далечния ъгъл. 

Мертенс изведе добре Сапата в наказателното поле, но вратаря Мвого спаси с крак удара на нападателя. Капитанът на Наполи Кристиян Маджо, който играеше мач №300 за Наполи, се сдърпа край тъчлинията с треньора на Йънг Бойс Форте, но рефера бързо успокои страстите.

Треньорът на Наполи Рафа Бенитес пусна Хамшик и голмайстора на Серия А Кайехон в игра. Испанецът дори вкаа гол, който бе отменен. Инлер изведе Кайехон зад отбраната и той засече топката във вратата. Попадението обаче бе правилно отменено заради засада.

В края Наполи натисна. Маджо центрира добре и Кайехон стреля, но Фон Берген успя да отклони топката. След това пък Мертенс стреля силно, но над вратата. 

И докато опитваше да изравни резултата Наполи допусна втори гол. Бертоне се възползва от изнесения напред тим на съперника и се измъкна сам срещу вратаря още от центъра. Още преди да влезе в наказателното поле, той прати топката зад излезлия да го пресрещне вратар Рафаел.

ЙЪНГ БОЙС - НАПОЛИ 2:0
1:0 Оро 52
2:0 Бертоне 90+2

ЙЪНГ БОЙС: Мвого, Сутер, Вилотич, Фон Берген, Лецякс, Саного Жуниор, Гайч, Щефен, Кубо (71 Бертоне), Нуцоло (86 Рошат), Оро

НАПОЛИ: Рафаел, Маджо, Енрике, Албиол, Гулам, Инлер, Жоржиньо (77 Кайехон), Де Гузман (84 Игуаин), Мичу (61 Хамшик), Мертенс, Сапата