Александър Тонев влезе като резерва при победата на шотландския Селтик с 2:1 у дома срещу румънския Астра в мач от третия кръг на Лига Европа.

Българският национал се включи в 57-ата минута, заменяйки Калъм Макгрегър. Тонев беше един от най-активните на терена след включването си в игра, като отправи няколко опасни удара към вратата на румънците.

В 79-ата минута бившият играч на ЦСКА и Астън Вила центрира отдясно, вратарят Лунг не успя да избие добре топката и Стефан Йохансен със силен удар от наказателното поле се разписа за 2:0.

Шест минути преди това Стефан Счепович вкара за 1:0 след центриране на Антъни Стоукс. Малко след появата си в игра на "Селтик Парк" Тонев получи жълт картон.

В 82-ата минута Еначе вкара почетното попадение за румънския отбор с удар отблизо. Селтик е съвсем близо до класиране за втората фаза на турнира, след като има актив от 7 точки на второто място след три изиграни двубоя.

В другата среща от група "D" на турнира Залцбург надигра с 4:2 у дома Динамо Загреб. Австрийците също имат 7 точки, но са с по-добра голова разлика от шотландския шампион.