Интер постигна много измъчена домакинска победа с 2:1 над украинския Днипро в среща от Група "F" на Лига Европа.

За съжаление на Роберто Манчини той бе принуден да изгледа мача от трибуните заради наказание, но успехът бе страхотен подарък за 50-ия му рожден ден.

Ротан откри за гостите в 16-ата минута, а в 28-ата минута Коноплянка изпусна дузпа за украинския тим. Това даде криле на Интер и в 30-ата минуза Кузманович изравни, а в 50-ата Освалдо донесе успеха на домакините.

Интер завърши мача с човек по-малко, след като в 46-ата минута след втори жълт картон бе изгонен Ранокия. След този мач Интер е лидер в групата си с актив от 11 точки, като отборът на практика си бетонира и първата позиция, и се класира за директните елиминации.
 


 

Срещата започна доста изненадващо много силно за украинските гости, които още от първите минути търсеха вратата на Ханданович и словенският страж на домакините бе принуден да отразява удар на Кравченко в 6-ата минута.

Напористата игра на Днипро даде резултат и в 16-ата минута Ротан откри резултата в полза на тима. 

Прекрасен удар на Коноплянка бе боксиран от Ханданович, но след това топката попадна в краката на Ротан, който от близка дистанция я засече и вкара в опразнения ъгъл.

Интер получи втори тежък удар в 26-ата минута, след като украинците получиха правото да изпълнят и дузпа. Гуарин фаулира Черебячко в наказателното поле и съдията свири дузпа, но за радост на домакините Ханданович спаси по страхотен начин удара на Коноплянка от бялата точка.

Това даде кураж на домакините и в 30-ата минута Кузманович изравни резултата.

След разбъракване в малкия пеналт топката попадна в автора на попадението, който с нисък удар от точката на дузпата не сгреши.

В 36-ата минута Интер трябваше да остане без Нагатомо, който се контузи и бе принудително заменен.

Три минути след това Дъглас пропусна да даде аванс на гостите, но ударът му бе неточен. 

След почивката кошмарът за домакините продължи и в 46-ата минута Интер остана с 10 души, след като Ранокия бе изгонен след втори жълт и червен картон. Той фаулира Ротан и това бе достатъчно за рефера да му покаже пътя към съблекалните.

Две минути след това Ханданович се намеси перфектно при удар на Ротан от фаул, като изчисти топката.

В 50-ата минута Интер обаче все пак излезе напред в резултата. Ернанес намери Освалдо сам в наказателното поле и за нападателя не бе трудно да вкара топката в мрежата.

Само две минути след това Интер оцеля, след като Ханданович направи спасяване от световна класа при удар на Калинич, а след това направи същото и при опит на Жесус да вкара от добавка.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно.

В 64-ата минута обаче Калинич принуди Ханданович да показва страхотните си рефлекси с много опасен удар и в крайна сметка словенецът се намеси перфектно.

Десетина минути след това Ротан можеше да изравни за Днипро, като насочи топката за горния ъгъл на Ханданович, но премина на милиметри от вратата. 

Словенецът се намеси и след няколко минути, след като спаси вратата и след много коварно центриране, а до края нямаше повече голове. В 91-ата минута Селезньов реализира с глава след прекрасно центриране на Коноплянка, но голът му бе отменен заради засада. 


ИНТЕР - ДНИПРО 2:1
0:1 Ротан 16'
1:1 Кузманович 30'
2:1 Освалдо 50'

ИНТЕР: Ханданович, Нагатомо (37 - Кампаняро), Ранокия, Додо, Жуан, Ернанес (61 - Оби), Кузманович, Медел, Гуарин, Освалдо, Икарди (55 - Андреоли)

ДНИПРО: Бойко, Мазух, Чеберячко, Федетски (70 - Матеус) Дъглас, Влад, Ротан, Кравченко (72 - Гама), Коноплянка, Лункевич, Калинич