Наполи и Спарта Прага не успяха да си отбележат гол, но равенството 0:0 класира италианския тим за следващата фаза на надпреварата. Двата тима делят първото място с по 10 точки, а Йънг Бойс има точка по-малко.

Наполи обаче няма как да бъде изпреварен от два отбора, защото в последния мач игре с аутсайдера в групата Слован Братислава, а Спарта и Йънг БОйс ще решат кой ще придружи италианците напред.

Чехите могат да съжаляват повече, че не спечелиха този двубой. На два пъти топката срещаше гредите зад вратаря на италианците Рафаел. Домакините имаха и повечето добри ситуации за гол, но така и не стигнаха до него.

Наполи стана първия тим този сезон, който измъква нещо от Прага, след пет поредни победи на Спарта на своя терен. 



Спарта Прага и Наполи имаха по равен брой точки - 9 на върха в групата. Те бяха на три пред Йънг Бойс, който имаше 6. Италианците имаха много проблеми с контузени играчи.

Извън състава бяха Драйс Мертенс, Лоренцо Инсине, Мичу, Сунига. Треньорът Бенитес пусна силен състав, като премести Жоржиньо по-напред от обичайното и смени и двамата си крайни защитници след равенството 3:3 с Каляри през уикенда.

Спарта Прага беше спечелила всичките си пет мача у дома в Европа този сезон и беше сериозна заплаха за Наполи. Давид Лафата се възползва от грешка и стреля силно, но вратаря Рафаел успя да се намеси. В 17-ата минута и гредата помогна на Наполи.

Йозеф Хусбауер стреля от границата на наказателното поле, но топката рикошира в напречната греда. След това тя отиде у Лафата, но Рафаел успя да се изправи и да спси добавката с глава на нападателя на Спарта.

Удар на Крейци прехвърли вратаря на Наполи, но Раул Албиол успя да изчисти от голлинията и Наполи оцеля до полувремето без да допусне гол.

Първото положение за италианците в двубоя дойде веднага след паузата. Албиол стреля с глава след корнер, но Лафата изби от голлинията. 

Четвърт час преди края вратаря Рафаел отново спаси гостите. Матейовски стреля добре, топката се отклони в Место и промени траекторията си, но вратаря на Наполи реагира бързо и с ръка отклони топката в напречната греда. 

Малко след това пък Наполи пропуска да открие. Место центрира добре, но Сапата и Гулам се разминаха и не успяха да засекат топката във вратата. След това пък при един корнер, Хамшик се оказа на позиция на далечната греда и стреля с глава, но топката мина на сантиметри над вратата.

СПАРТА - НАПОЛИ 0:0

СПАРТА: Стех, Кадерабек, Брабец, Холек, Нхамоинесу, Хусбауер (72 Прикрил), Маречек, Матейовски (90 Вацек), Дочкал, Лафата, Крейци

НАПОЛИ: Рафаел, Место, Албиол, Кулибали, Бритос, Гаргано, Давид Лопес, Кайехон, Жоржиньо (77 Гулам), Хамшик, Игуаин (69 Сапата)