Тотнъм победи с 1:0 Партизан в среща от Група "С" на Лига Европа и се класира за следващия кръг на надпреварата.

Единственото попадение на "Уайт Харт Лейн" вкара Бенджамин Стамбули в началото на второто полувреме.

Със спечелените три точки "шпорите" са недостижими на първите две места заедно с Бешикташ, докато сърбите от Партизан и гърците от Астерас отпадат от турнира.

Срещата в Лондон ще се запомни и с нахлуване на няколко фена от трибуните, което наложи прекъсване на мача за десет минути в края на първото полувреме.


Домакините от Тотнъм започнаха атакуващо срещата и още в началото натиснаха сърбите в собствената им половина. "Шпорите" можеха да вкарат още във втората минута, когато Роберто Солдадо залъга защитата на гостите и стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Последва и тупалка на Кайл Ноутън, но топката профуча до дясната греда на сърбите. Домакините продължиха да доминират и да натискат.

В 15-ата минута Паулиньо навърза двама сърби и се опита да вкара с красив прехвърлящ удар, но топката мина над вратата на гостите.

Постепенно сърбите се съвзеха и успяха поне малко да изнесат играта в по-предни позиции. В 18-ата минута Данко Лазович проби по крилото и стреля по диагонала, но в страни от целта.

Последва и шанс пред Никола Нинкович, но Уго Лорис спаси удара му. Постепенно темпото на игра леко падна, а действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

След половин час игра Лазович нахлу отдясно в наказателното поле на Тотнъм, но си затвори ъгъла и пропусна да нанесе голов удар.

Седем минути по-късно "шпорите" сътвориха многоходова атака, при която Аарън Ленън намери на границата на наказателното поле Бенджамин Стамбули, който стреля от воле, но Милан Лукац демонстрира класа и спаси.

Последва и диагонален удар на Ленън, но до гредата. В 40-ата минута срещата бе временно прекъсната, тъй като за трети път фенове нахлуха на терена и това наложи временно двата отбора да се приберат в съблекалните.

Така и не стана ясно причината за нахлуването на ултрасите, а и камерите умишлено избягваха тези кадри. Срещата бе подновена след десет минути, но това прекъсване още повече накъса играта.

В 45-ата минута се заформи леко меле в наказателното поле на Тотнъм, но сърбите не се възползваха от този шанс.

Малко по-късно Солдадо проби по дясното крило и центрира остро в наказателното поле на гостите, но там сърбите се справиха. Последва силен удар на Ерик Ламела, но до лявата греда на гостите.

Второто полувреме започна с гол за Тотнъм, като в 49-ата минута Бенджамин Стамбули опъна мрежата на Партизан за 1:0.

Веднага след това попадение сърбите можеха да изравнят, но Данко Лазович от границата на наказателното поле стреля в аут. Тотнъм изцяло пое инициативата и след час игра стигна до нов шанс за гол.

Тогава Ерик Ламела проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. Десет минути по-късно Паулиньо пусна страхотен пас към Ерик Ламела, който шутира мигновенно, но в аут.

В 73-ата минута и сърбите създадоха положение за гол, но Живкович си затвори ъгъла и бе блокиран от защитник на домакините.

Последва отлична атака за Тотнъм, но резервата Хари Кейн стреля до гредата на гостите. Постепенно темпото на игра падна, а действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било опасности пред една от двете врати.

В 83-ата минута Хари Кейн все пак успя да опъне мрежата, но от положение на засада и попадението му правилно бе отменено.

Последва уникален пропуск на Живкович, който стреля от външната страна на мрежата на домакините. В 88-ата минута пък последователно Стамбули и Ламела изпуснаха невероятен шанс за гол, което накара Почетино да се хване за главата.

До края англичаните контролираха играта, заслужено си взеха победата и се класираха в следващия кръг на Лига Европа.

Тотнъм - Партизан 1:0

Голмайстор:

Бенджамин Стамбули (49)

Тотнъм: Уго Лорис, Кайл Ноутън, Ян Вертонген, Влад Кирикес, Бен Дейвис, Бенджамин Стамбули, Муса Дембеле, Аарън Ленън, Паулиньо, Ерик Ламела, Роберто Солдадо

Партизан: Милан Лукац, Бранко Илич, Лазар Циркович, Воислав Станкович, Владимир Волков, Саша Маркович, Саша Илич, Никола Нинкович, Данко Лазович, Петар Скулетич, Петър Гърбич