Виляреал и Борусия Мьонхенгладбах направиха гросмайсторско реми 2:2 в дербито на върха в Група А на Лига Европа, играно на стадион "Ел Мадригал".

Домакините имаха тотално превъзходство през първото полувреме, но вкараха само един гол чрез Вието. След почивката германците се активизираха и изравниха с гол на Рафаел.

"Жълтата подводница" отново излезе напред с гол на бившия играч на Реал Мадрид Денис Черишев, но гостите за втори път изравниха след страхотен гол от фаул на Гранит Джака.

Така Борусия запази лидерската си позиция в групата с точка пред Виляреал. В последните мачове Мьонхенгладбах приема Цюрих, а Виляреал гостува на Аполон.



Борусия имаше добро положение още в 3-та минута, когато организира контраатака с двама на един играчи, но Рафаел се оплете във финтове и остротата се загуби.

След това обаче Виляреал взе изцяло инициативата и до края на полувремето само домакините атакуваха.

След центриране от корнер Бруно Сориано засече с глава и вратарят остана без реакция, но защитник изчисти от голлинията.

В 26-та минута Виляреал заслужено откри резултата. Хауме Коста се включи от крилото и поднесе към Вието, той на скорост се вряза между двама защитници в наказателното поле и отблизо преодоля вратаря.

Много активен за испанците бе бившият играч на Реал Мадрид Денис Черишев, който стреля опасно от фаул на сантиметри от гредата. След това и Тригерос стреля опасно от дистанция покрай вратата.

На почивката статистиката показваше 11-1 положения за гол в полза на Виляреал. През второто полувреме обаче Борусия започна много по-активно и Рафаел отправи удар покрай вратата от петнайсетина метра.

В 55-та минута именно бразилецът изравни резултата. Той стреля силно от дистанция и топката изглеждаше насочена близо към вратаря, но той по непохватен начин опита да избие с една ръка и тя влезе в мрежата.

В 63-та минута Виляреал отново излезе напред. Нието проби по крилото и центрира по земя, защитник изчисти лошо на пътя на връхлитащия Черишев и той с мощен удар опъна мрежата.

Само пет минути по-късно обаче германците отново изравниха. Те спечелиха пряк свободен удар на сравнително далечна позиция, но Гранит Джака изстреля истински снаряд, топката се удари под напречната греда и влезе в мрежата.

Борусия можеше да стигне и до победата, когато в 81-та минута Хермане бе изведен в наказателното поле и нанесе удар от странична позиция, но удари гредата.

В последната минута пък Черишев изпълни зрелищен удар със задна ножица, който и без това щеше да е неточен, но рикошира в защитник и дойде лесно към вратаря.

Виляреал - Борусия Мьонхенгладбах 2:2

1:0 Вието 26
1:1 Рафаел 55
2:1 Черишев 63
2:2 Джака 68

Виляреал: Асенхо, Марио, Виктор Руис, Хауме Коста, Габриел, Кани (56 Джонатан дос Сантос), Тригерос (87 Еспиноса), Черишев, Бруно Сориано, Вието, Уче (71 Пина)

Борусия: Зомер, Бруверс, Домингес, Яншке, Корб, Нордвайт, Траоре (71 Херман), Торган Азар, Джака, Рафаел, Хъргота (71 Крузе)