Динамо Киев размаза Евертън с 5:2 в 1/8-финална среща-реванш от Лига Европа и така се класира за 1/4-финалите на втория по сила европейски турнир.

Украинците тотално надвиха опонента си на Олимпийския стадион в Киев и заслужено се добраха до ценната победа след която елиминираха "Карамелите" след общ резултат от двата мача 6:4. Така Англия остана без отбор в евротурнирите. 

Ярмоленко откри резултата с прекрасен удар преди дъгата с който прати топката в сглобката и така даде аванс на киевчани в 21-ата минута.

Лукаку обаче изравни в 29-ата минута след също прекрасен гол, като прати неспасяемо топката в противниковата врата от границата на наказателното поле.

Теодорчук върна преднината на домакините след попадение в 35-ата минута. Той бе намерен от Ярмоленко на границата на малкото наказателно поле и от близка дистанция се разписа.

Само две минути след това и Велосо с разписа, за да увеличи аванса на Динамо на 3:1, след като вкара прекрасен удар от воле около точката на дузпата, който влезе точно под напречната греда в противниковата врата.

След почивката Динамо стартира активно и в 56-ата минута Гусев също се разписа във вратата на "Карамелите".

Той бе намерен в малкия пеналт и първоначално ударът му бе избит от противников играч, но при добавката не сгреши.

Доминацията на киевчани продължи и те вкараха пети гол в 76-ата минута, след като Антунеш отправи фамозен удар от 30 метра и реализира.

Джагиелка пък вкара за гостите второ попадение и така оформи крайния резултат в 82-ата минута, а до края не паднаха повече голове.