Волфсбург се класира за 1/4-финалите на Лига Европа, след като отстрани Интер с общ резултат 5:2. Реваншът на стадион „Джузепе Меаца” завърши с нов успех за германците, този път с  2:1, което ги прати в следващата фаза на турнира.

Гостите поведоха в 24-ата минута чрез Калигури, което напълно сломи футболистите на „синьо-черните”. След като получиха гол, те тотално се отчаяха и даже можеха да допуснат още попадения във вратата си, но късметът в няколко ситуации ги покри. От своя страна „вълците” стояха перфектно организирано в Италия и използваха най-силното си оръжие – бързи контраатаки, на които Интер така и не намери противодействие в двата мача.

Домакините все пак изравниха в 71-ата минута чрез Родриго Паласио, който се разписа преди седмица и на „Фолксваген Арена”. Чак след това играчите на миланския колос получиха някакъв импулс в играта си, но вече беше твърде късно и написаха поредната разочароваща страница през сезона. В края даже Николас Бентнер вкара втори гол за гостите, с което направи резила на миланци пълен.

Джердан Шакири попадна в групата на домакините, но остана на резервната скамейка, тъй като има здравословни проблеми и това се отрази на атаката на Интер. Подобно беше положението и с Матео Ковачич, но Роберто Манчини получи зелена светлина и заложи на хърватина от 1-ата минута.

Дитер Хекинг не можеше да разчита на наказания Налдо, а на негово място заложи на Тим Клозе. Атаката логично поведе голмайсторът Бас Дост, подпомаган от звездата Кевин Де Бройне. Андре Шурле пък остана резерва, защото е измъчван от лека травма.


В началните минути логично домакините поглеждаха по-често към противниковата врата, но удар от воле на Маура Икарди в 11-ата мин. мина далеч от целта. Действията продължиха да се развиват пред Диего Беналио, но той не беше застрашен сериозно.

”Вълците” също се опитваха да атакуват и стигнаха до няколко последователни корнера, но от тях не последва нищо. След 21 минути игра Кевин Де Бройне центрира фалцово в наказателното поле и за късмет на Интер, нямаше кой да засече топката.

60 секунди след това Беналио показа страхотна класа, спасявайки с една ръка изстрел на Икарди. В ответната атака „вълците” нанесоха решаващ удар след убийствена контраатака. Де Бройне изскочи от втора позиция, намери чудесно Калигури с пас по земя, седмицата на Волфсбург шутира, Карисо отби топката, но намесата му не беше на висота и тя влетя в мрежата му за 1:0 за германците.

След половин час игра Ковачич отклони с глава към Родриго Паласи, който бе на чиста позиция, но се намираше в положение на засада. Гостите продължиха с контрите като по учебник и малко след това Жезус с решителна намеса изчисти точно пред Дост. В 33-ата мин. Луис Густаво стреля без подготовка, но Карисо внимаваше и спаси.

От своя страна Интер се опитваше да атакува и отговори с шут на Икарди, но той беше твърде анемичен и не застраши Беналио. 9 мин. креди края на полувремето Ковачич се опита да застраши стража на гостите с удар в далечния ъгъл, но топката профуча покрай гредата.

Малко преди края на полувремето Дост можеше окончателно да убие интригата, след като засече топката пред вратарското поле с едно докосване, но я прати над вратата. В 45-ата минута Треш допусна детинска грешка, но Фреди Гуарин сякаш не я очакваше и не успя да вкара от 2-3 м пред голлинията.

Второто полувреме започна така, както премина цялото първо – с домакински натиск, но без ефект и със смъртоносни контри на „вълците”. При една такава Дост беше на косъм да удвои, но Карисо го изпревари със сетни сили. Волфсбург продължи да създава по-чистите положения и в 56-ата мин. Де Бройне стреля от диагонал, но покрай лявата греда.

В 61-ата минута Интер най-накрая създаде чисто голово положение. Паласио преодоля двама защитници на гостите и стреля, но Беналио предвидливо излезе напред, за да скъси ъгъла и спаси.  Малко по-малко „нерадзурите” излязоха от летаргията, в която бяха изпаднали и шут на Ернанед от границата на наказателното поле мина на милиметри от целта.

В 71-ата мин. Ернанес и Паласио направиха чудесно двойно подаване, при което аржентинският национал излезе от дълбочина зад защитата на гостите и с плътен удар изравни, за да върне надеждите на Интер. Домакините се въодушевиха след попадението и по-късно Икарди можеше да направи пълен обрат, след като засече топката с глава, но я прати над вратата.

В 83-ата мин. пред Икарди се откри нова възможност за гол, но той отново я опропасти. Така се стигна до 89-ата минута, когато резервата Николас Бентнер с хубав удар не остави шансове на Карисо, оформяйки крайното 2:1 за Волфсбург.
 
Интер – Волфсбург 1:2

Голмайстори:

0:1 Калигури (24)
1:1 Паласио (71)
1:2 Бентнер (90)

Интер: Карисо, Кампаняро (68-Д’Амбозио), Ранокия, Джесус, Сантон, Гуарин, Медел, Ернанес, Ковачич (55-Кузманович), Паласио, Икарди

Треньор: Роберто Манчини

Волфсбург: Беналио, Траш, Клозе, Кнох, Родригес, Гюлавогю, Густаво, Виериня (85-Арнолд), Де Броюне, Калигури (74-Перешич), Дост (63-Бентнер)
Треньор: Дитер Хекинг

Милано, ст: „Джузепе Меаца”
Съдия: Марк Клатенбърг
Жълти картони: Медел (Интер); Де Бройне, Арнолд (Волфсбург)