Наполи завърши 0:0 при гостуването си на Динамо Москва и се класира за четвъртфиналите в турнира по футбол Лига Европа.

Италианците бяха спечелили първата среща с 3:1 на "Сан Паоло" преди седмица и равенството в реванша се оказа напълно достатъчно.

Гостите от Неапол започнаха по-активно и още в първия четвърт час бяха близо до откриване на резултата.

В 11-ата минута опасен удар по диагонала от ъгъла на наказателното поле на Дрис Мертенс се отби от скобата на вратата на Владимир Габулов, а четири минути по-късно Хосе Кайехон засече центриране в пеналта на Мертенс, но топката облиза гредата от външната страна и излезе в аут.

Домакините също отвърнаха с няколко опасни атаки и дори два пъти вкараха в мрежата на Мариано Андухар, но попаденията правилно бяха отменени заради засади на Кристофър Самба и Александър Кокорин.

След почивката Динамо опита да натисне, но така и не стигаше до сериозно положение. След час игра Гонсало Игуаин пропусна нов отличен шанс за Наполи.

Той беше изведен с дълъг пас от вратаря Андухар на ъгъла на наказателното поле на домакините, премина покрай излезлия неразчетено Габулов, но след това стреля край целта.

По време на срещата на стадион "Арена Химки" едва не се стигна до инцидент между агитките на двата отбора. Ултрасите на италианците отговориха на провокация от на местните запалянковци и опитаха да разбият плексигласовата преграда в сектора за гости.

Заграждението удържа, но феновете продължиха да се обстрелват с всякакви подръчни предмети. След намесата на полицията скандалът беше потушен.