Фиорентина - Динамо Киев, среща-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа, стадион "Артемио Франки", Флоренция. 22:05 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Мачът предстои да бъда доста интересен. В първата среща, която се игра в Украйна, двата тима врътнаха равенство 1:1 и сега италианците са фаворити да продължат напред в турнира.

Формата на домакините не е особено добра и за последните си 5 мача от всички турнири те са записали само 1 победа, както и 1 равенство и цели 3 загуби. Киевчани от своя страна имат 3 победи и 2 ремита за същия брой срещи.

В исторически план "Виолетовите" елиминират киевчани в сблъсъците между двата тима, които датират от доста години насам. Те се изправиха един срещу друг за Европейската купа през сезон 1969-70 и за Купата на УЕФА през сезон 1989-90.

Фиорентина обаче има само една загуба в 11-те си мача от втория по сила европейски турнир през този сезон, но въпреки това тимът не се представя убедително у дома в турнира и има само 2 победи в последните си 7 домакинства.

Към момента Фиорентина прави най-доброто си представяне в турнира от сезон 2007-2008, когато тимът достигна до 1/2-финалите на турнира за Купата на УЕФА.

Киевчани загубиха последните си две еврогостувания, но тимът няма 3 поредни загуби в Европа от цели 8 години.

За домакините аут са контузените Роси и Бабакар, а под въпрос е Бернардесчи, докато за гостите аут са контузените Макаренко и Велозо, както и Драгович, който обаче е наказан.

Нашата прогноза е успех с 1:0 за Фиорентина.

Резултат: Фиорентина - Динамо Киев 1:0