Днипро - Севиля, финал на Лига Европа, "Национален стадион", Варшава, Полша. 21:45 часа българско време.

Вероятни състави:

ДНИПРО: Бойко, Федетски, Дъглас, Чеберячко, Лео Матос, Канкава, Ротан, Федорчук, Матеус, Коноплянка, Калинич

СЕВИЛЯ: Рико, Коке, Карисо, Колоджечак, Тремулинас, Мбиа, Кришовяк, Алекс Видал, Витоло, Бака

КОНТУЗЕНИ: Мазух, Зозуля (Днипро), Бето, Пареха (Севиля)
НАКАЗАНИ: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Двата отбора ще имат допълнителен стимул за спечелването на трофея и той е място в Шампионската лига през следващия сезон. Успехите на Днипро са доста оскъдни и отборът има 2 титли и 1 купа във вътрешното първенство, но в ерата на СССР, а след това тимът от Днипропетровск не е печелил абсолютно нищо.

От другата страна пък е отборът на Севиля, който има 3 европейски трофея и е настоящ носител на отличието, след като през миналия сезон надви Бенфика с 4:2 насред "Ювентус Стейдиъм" на финала.

Ако днес спечели трофея това ще бъде четвъртото отличие за андалусийци в турнира, което ще бъде рекорд. Отборът финишира пети в испанското първенство и спечелен финал днес ще бъде и последният шанс на тима да попадне в Шампионската лига.

За Днипро аут са Мазух и Зозуля, докато Бето и Пареха няма да играят за севилци.

Интересно е да се отбележи за статистиката, че украинските отбори, които са достигали до финала на евротурнири, са го спечелили, така и бившата съветска република е с добро име в Европа.

И малко за статистиката - Динамо Киев с Валери Лобановски начело разбива Атлетико Мадрид с 3:0 за КНК през 1986 година, а киевчани спечелиха eвротрофей и през 1975 година. 

Шахтьор Донецк пък печели с 2:1 срещу Вердер и така завоюва Купата на УЕФА през 2009 година, като отборът го прави като независим украински тим. 

Това пък е първият път в който Днипро стига до европейски финал, а освен това тимът е и третият украински тим, който достига до подобен финал, след като преди това споменахме, че Динамо Киев и Шахтьор също са го правили. 

Севилци никога не са губили от украински отбор в Европа, като са спечелили 3 от 4-те си мача, а освен това испанските отбори имат предимство срещу тимовете от бившата съветска република с 8 победи и 4 загуби. 

Формата на Днипро е задоволителна и тимът има 2 победи в последните си 5 мача от всички турнири, докато Севиля е записал 4 победи и 1 реми за същия брой мачове.

Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 за севилци.

Резултат: Днипро - Севиля 0:1