Севиля успя да защити трофея си в Лига Европа, след като спечели с 3:2 срещу украинския Днипро на финала, който се игра на "Националния стадион" в полската столица Варшава.

Мачът бе изключително зрелищен и предложи на зрителите страхотен футбол и много голове от двата тима, а украинците допринесоха сериозно шоуто да се получи.

Калинич откри за украинците още в 7-ата минута, но в 28-ата Кришовяк изравни резултата. Три минути трябваха на севилци да стигнат до пълен обрат след гол на Бака.

С прекрасен удар от фаул обаче Ротан изравни минута преди края на полувремето. След почивката украинците се поактивизираха, но Бака им нанесе решителен удар с втория си гол в 73-ата минута.

Това е реорден 4-и трофей от турнира за Севиля.


Срещата започна доста неочаквано за испанците и в 7-ата минута Калинич откри резултата в полза на Днипро. Матеус центрира прекрасно пред малкото наказателно поле и хърватинът с глава засече топката, за да матира вратаря на андалусийци.

Няколко минути след това пък удар на Витоло бе блокиран и така испанците изпуснаха интересен шанс. 

Постепенно севилци активизирааха представянето си и в 28-ата минута Кришовяк изравни резултата.

Канкава не успя да изчисти топката от наказателното си поле по добър начин и тя попадна в поляка, който с удар по земя от 15 метра успя да матира Бойко и да изравни.

Изравнителният гол даде самочувствие на испанците и те стигнаха до пълен обрат след попадение на Бака в 31-ата минута.

Нападателят бе изведен сам срещу вратаря от Рейес, а след това го преодоля и вкара топката в опразнената врата. 

По всичко изглеждаше, че севилци ще излязат с предимство в резултата, но в 44-ата минута Ротан вкара фамозен гол от фаул с техничен удар от 25 метра и изравни.

Второто полувреме започна активно за Севиля и в 48-ата минута испанците претендирааха за дузпа, след като Бака се строполи в наказателното поле. В крайна сметка имаше само аут. 

В 54-ата минута Матеус опита да изненада Рико от цели 45 метра, но стражът на севилци без проблеми улови.

Няколко минути след това Коноплянка си освободи позиция за директна стрелба около границата на наказателното поле, но ударът му бе крайно разочароващ.

През следващите минути на терена не се случи нищо интересно и в крайна сметка битката се пренесе около централния кръг.

В 67-ата минута се стигна до много сериозно напрежени в наказателното поле на Днипро. Бойко се намеси отлично в наказателното поле при удар към вратата му, а след това и Криховяк стреля, но топкатаа бе блокирана.

В 73-ата минута Бака даде аванс на севилци с втория си гол в мача и така отборът му излезе напред в резултата.

Той бе изведен с прекрасен пас зад защитаата oт Витоло и сам срещу вратаря не сгреши. 

Няколко минути след това Бойко се намеси прекрасно след удар на Бака и изби топата над вратата си, като по този начин предотврати чист гол.   

До края резултатът остана непроменен.                                                                                                                                                                                                                                            

ДНИПРО - СЕВИЛЯ 2:3
1:0 Калинич 7'
1:1 Кришовяк 28'
1:2 Бака 31'
2:2 Ротан 44'
2:3 Бака 73'

ДНИПРО: Бойко, Черебячко, Федетски, Дъглас, Ротан, Матос, Канкава (88 - Шапов), Федорчук (68 - Безус), Коноплянка, Матеус, Калинич (73 - Селезньов)

СЕВИЛЯ: Рико, Тремулинас, Карисо, Колоджиеджак, Мбиа, Банега (88 - Ибора), Кришовяк, Видал, Витоло, Рейес (59 - Коке), Бака