Треньорът на украинския Днипро Мирон Маркевич остана доста разочарован след поражението с 2:3 от Севиля на финала в Лига Европа.

Той изрази мнение, че по-големият опит на противника се е оказал решаващ фактор за победата и спечелването на рекордния 4-и трофей в надпреварата.

Украинците успяха да достигнат до преднина след ранен гол аванс, но въпреки това бяха обърнати.

"Те бяха по-опитният отбор и това изигра важна роля, но ние усилено се опитвахме да намерим нашия игрови стил", обяви специалистът по време на пресконференцията след мача.

"За наше съжаление допуснахме втори и трети гол, което се оказа решаващо да загубим. Бака действаше много агресивно и просто не успяхме да се справим с него".

"Заслужено допуснаахме третото попадение, защото просто не успяхме да изчистим топката. В предишни мачове се оказваше, че един гол ни е достатъчен, за да спечелим, но днес загубихме, след като допуснахме три леки гола".

"Казвал съм много пъти, че имаме нужда да се борим за такъв трофей, защото по този начин играчите ни ще станат още по-добри".

"Коноплянка? Не съм тук, за да коментирам неговата ефективност. Очевидно ми се искаше да играе по-добре, но не мога да кажа, че не се е постарал. Преди този мач Дъглас бе един от най-добрите защитници в Европа, но днес не бе просто най-добрият му ден", завърши той.