Литекс изигра добър мач на фона на моментното състояние, в което се намират двата отбора, заяви старши треньорът на ловчанлиите Красимир Балъков след равенството 1:1 срещу Елгава в Латвия. Бившият халф на българския национален тим добави, че в реванша българският тим трябва да покаже, че е по-добрият отбор и да продължи напред.

Още по темата

 

"На фона на моментното състояние, в което се намиране, изиграхме сносен мач. Знаехме обаче, че противникът е опасен от статични ситуации. Не направихме кой знае каква грешка, просто ни липсваше шанс. Може би имахме малшанс, може би беше теренът, който е като футбол на бетон, може да бъде причина. Това забавяше темпото в полза на противника. А и ние не си реализирахме положенията", заяви старши треньорът на Литекс пред радио "Дарик".

"Показахме, че сме по-добрият отбор, но трябва да се мотивираме. Те имат ритъм и се видя в края на мача, защото ние сме в 3-та седмица на подготовката, а те са изиграли 12 кръга. Но аз мисля, че трябва да спечелим двубоя. Противникът игра със своите възможности, с пет човека отзад, рядко отиваха напред и бяха прибрани в собствената си половина. На моите играчи не им беше лесно да играят бърз футбол и да елиминират тази сгъстена защита", добави Балъков.

"Доволен съм от желанието, волята и заряда за игра. Трябва просто да победим в реванша и да продължим напред. В него ще играе и поне един от двамата нови. Лицето на Литекс все още не е това, което искаме, но това е нормално предвид фазата, в която се намираме", завърши треньорът на Литекс.