Берое постигна победа с 2:0 над литовския Атлантас в първия си мач от Лига Европа, като това стана в среща от 1-ия квалификационен кръг от втория по сила европейски турнир. Заралии бяха гости и се озориха доста с противника си.

След този успех заралии са на път да елиминират литовския тим. Първото попадение бе дело на Спас Делев, който реализира в 60-ата минута, а голът за крайния резултат бе вкаран от Божилов в 83-ата минута.

Делев и друг бивш играч на ЦСКА Неманя Милисавлевич излязоха като титуляри в срещата, а освен това в стартовия състав попаднаха и други две нови попълнения - идващия от състава на "Червените" Венци Василев и Георги Божилов, който пристигна от Черно море. 

Реваншът е в Стара Загора след броени дни, но той се очертава като протоколен.


Срещата започна с възможност за домакините още в 9-ата минута, след като Панюков се озова на перфектна позиция и отправи удар, но Макенджиев успя да спаси.

Домакините имаха и претенции за игра с ръка в наказателното поле малко преди това, но те не бяха уважени от главния рефер.

В 14-ата минута Атлантас стигна до чудесен шанс, след като Максимов премина с лекота двама бранители на гостите, но не успя да намери свой съотборник, който да стреля.

Десетина минути по-късно Берое създаде много добра атака, като Мапуку свали топката с глава за Божилов, който върна на съотборника си и чернокожият нападател намери Делев. Бившият играч на ЦСКА стреля, но ударът му бе избит от вратаря в корнер.

В 33-ата минута Делев отново блесна и този път отправи много добър далечен удар, който обаче бе уловен от стража на домакините.

Три минути след това Мапуку стреля с гръб към вратата, но не се стигна до нищо интересно, а до края на полувремето нямаше повече ситуации.

След почивката Берое се поактивизира и в 50-ата минута Божилов отправи силен удар, който обаче мина над пределите на вратата.

Постепенно обаче през следващите минути играта се водеше предимно в средата на терена.

Все пак старозагорци стигнаха до попадение в 60-ата минута. Зехиров изведе отлично Делев, който не си спря много добре топката, но падайки успя да я изпрати във вратата на противника. 

В 74-ата минута Милисавлевич изведе отлично Мапуку, но неговият удар мина над вратата, а само четири минути след това Коконов пропиля уникален шанс за гол. 

Той се опита да прехвърли технично противниковия вратар, но вместо това прехвърли и вратата.

В 83-ата минута гостите стигнаха и до втори гол, който също бе дело на ново попълнение - Георги Божилов. След центрирана топка в наказателното поле той успя да отправи силен удар, а след рикошет кълбото влетя неспасяемо в горния ляв ъгъл. 

АТЛАНТАС - БЕРОЕ 0:2
0:1 Делев 60'
0:2 Божилов 83'

АТЛАНТАС: Милаускас, Епифанов, Йокшас, Баравикас (69 - Баранаускас), Гнедойус, Барткус (45 - Жикаускас), Максимов, Виркшас, Норвилас (61 - Баната), Вежевичиус, Панюков

БЕРОЕ: Макенджиев, Зехиров, Василев, Иванов, Пенев, Джоман, Милисавлевич, Божилов, Елиаш, Делев (69 - Коконов), Мапуку (81 - Андонов)