Литекс сериозно се издъни в тазгодишното издание на Лига Европа и вече е аут от турнира. Това стана факт, след като "оранжевите" стигнаха само до равенство 2:2 срещу Йелгава в Ловеч.

Както е известно, първата среща в Латвия завърши 1:1 и така Йелгава продължава напред в турнира с повече вкарани голове на чужд терен.

Двете попадения за Литекс заби Йонсен (24-ата и 56-ата мин.). Точни за тима от Балтика пък бяха Ос (11) и Диало (60).

Трябва да се отбележи, че реферите бутнаха сериозно рамо на гостите, след като попадението на Диало падна след очевадна засада.


Срещата в Ловеч започна с гол за гостите. Още в 11-ата минута се стигна до ъглов удар за Йелгава, след който се получи разбъркване в наказателното поле на Литекс, топката стигна до Марцис Ос и той вкара за 0:1.

Литекс все пак бързо върна това попадение и в 25-а минута Бьорн Йонсен изравни след фамозен прехвърлящ удар - 1:1.

Последваха силни минути за оранжевите и те заслужено направиха пълен обрат. В 56-а минута нападателят Йонсен вкара още един гол - този път с глава след центриране на Страхил Попов за 2:1.

Четири минути по-късно Абдулайе Диало се измъкна от ловешката защита след подаване през центъра и прехвърли Винисиус Баривиера - 2:2.

Това попадение обаче бе нередовно, тъй като падна след чиста засада. Реферите обаче си затвориха очите и подпряха сериозно гостите.

До края на срещата Литекс натисна, но така и не стигна до чиста голово положение. По този начин ловчанлии се издъниха сериозно в Европа и са аут от Лига Европа.

ЛИТЕКС - ЙЕЛГАВА 2:2

0:1 Ос (11)
1:1 Йонсен (24)
2:1 Йонсен (56)
2:2 Диало (60)

ЛИТЕКС: Баривейра, Перез, Божиков, Попов, Малинов, Горанов, Арсенио (63-Виана), Колев (72-Георгиев), Бумал, Йонсен, Асприля

ЙЕЛГАВА: Икстенс, Фрейманис, Редяко (60-Сушкин), Диало, Губинс, Ос, Сосранов, Латка, Богдашкинс, Клюшкинс, Малашенкос (75-Кирилинс)