Палачът на Лудогорец Милсами измъкна 1:1 при домакинството си на Сент Етиен в първи мач от плейофите на Лига Европа.

През всички 90 минути си личеше по-голямата класа на гостите, но късметът не беше на тяхна страна. В центъра на всички най-интересни събития пък беше Ромен Амума, който изпусна дузпа, разписа се и си изкара червен картон.

Но молдовците не успяха да спечелят с човек повече на терена, което щеше да улесни задачата им преди реванша, който ще се играе следващия четвъртък във Франция.


Гостите започнаха мача по-активно, но се сблъскаха с компактната защита на молдовците. На два пъти Корнет стреля, но не успя да намери целта. В 11-ата минута и Бахебек отправи удар от разстояние, но над вратата. Така се стигна до 15-ата минута, когато Шедрак направи глупава дузпа. Зад топката застана Ромен Амума, но Мику спаси и резултатът се запази 0:0.

Това даде импулс на Милсами и молдоваците успяха да изнесат играта в центъра на терена и да намалят темпото на мача. В 27-ата минута Раку отправи хубав шут, но не успя да затрудни Руфие. 5 минути преди края на полувремето французите все пак откриха резултата. След изсипана топка от далечен фаул, се получи меле в наказателното поле и Амума се реваншира за пропусната дузпа, давайки преднина на Сент Етиен – 1:0.

Второто полувреме започна с по-активна игра на гостите и в 47-ата Амума изведе Бахебек, но Мути успя да спаси изстрела на последния. В 55-ата минута Амума отново беше в центъра на събитията. След като изпусна дузпа и после вкара гол, този път си изкара червен картон за опасна игра с бутоните напред в лицето на Расулов.

От последвалия фаул Милсами изравни, след като Андрей Кожохари засече топката неспасяемо във вратата. До края футболистите на Сент Етиен се прибраха в защита и не допуснаха изненадваща загуба в Молдова.

В другите мачове до момента Астра победи с 3:2 Аз Алкмаар, Динамо Минск се наложи с 2:0 над Ред Бул Залцбург, Габала измъкна 0:0 от Панатинайкос, Аякс излъга с 1:0 Яблонец, Краснодар смаза с 5:1 ХИК Хелзинки, Либерец победи с 1:0 Хайдук, Молде се наложи с 2:0 над Стандарт Лиеж, ПАОК смаза с 5:0 Брьондби, а Заря загуби у дома с 0:1 от Легия Варшава.

Милсами – Сент Етиен – 1:1

0:1 Хамума (40)
1:1 Буд (56)

Милсами: Миту, Раили, Раку, Шедрак, Расулов, Патраш, Банович, Кожохари, Ерхан, Белак, Буд

Сент Етиен: Руфие, Екото, Погба, Сал, Катерине, Диоманде, Лемоине, Бахебек, Корнет, Амума, Раукс