Борусия Дортмунд се класира за групите на Лига Европа, след като разсипа на свой терен норвежкия Одд със 7:2 и така след общ резултат от двата мача 11:5 постигна целта си.

Томас Тухел по този начин продължава дългата си серия от поредни победи, а в този мач Ройс блесна с пълна сила, след като наниза хетрик.

Кагава се отчете с два гола, а по едно попадение добавиха Мхитарян и Гюндоган. 

За гостите головете бяха дело на Халворсен и Берг. 


Мачът започна по меко казано изненадващ начин, след като скандинавците стигнаха до попадение в 18-ата минута чрез Халворсен, който засече от малкото наказателно поле центриране на Грьогаард от корнер и с глава прати топката в мрежата.

Рурците обаче не допуснаха сценарият от първата среща да се повтори и изравниха бързо.

Мхитарян реализира в 25-ата минута и възстанови ремито след прекрасен удар от около 25 метра с който прати топката в сглобката.

Този гол даде криле на дортмундци и само две минути след това те обърнаха резултата в своя полза.

Ройс направи обрата в мача пълен. Гюндоган успя да пробие в наказателното поле и видя непокрития си съотборник в малкия пеналт, а след това за нападателя не остана нищо друго освен да наниже топката в мрежата от близка дистанция.

Голеадата продължи с втори гол на Ройс в 32-ата минута. Този път Мхитарян го намери в малкото наказателно поле и отново от близка дистанция звездата на тима реализира. 

Кагава направи преднината на домакините още по-убедителна, след като се разписа в 40-ата минута с плътен удар от 7-8 метра по земя.

В 51-ата минута Гюндоган вкара петото попадение за домакините след удар от дистанция, а шест минути след това Ройс оформи хеттрика си след удар от близко разстояние.

Гостите пък стигнаха до още едно попадение чрез Берг в 64-ата минута. Крайният резултат оформи Кагава с късно попадение в продължението. 

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ОДД 7:2
0:1 Халворсен 19'
1:1 Мхитарян 25'
2:1 Ройс 27'
3:1 Ройс 32'
4:1 Кагава 40'
5:1 Гюндоган 51'
6:1 Ройс 57'
6:2 Берг 64'
7:2 Кагава 90'

Съставът на Борусия: Вейденфелер, Гинтер, Сократис (65 - Пишчек), Хумелс, Шмелцер, Вейгъл, Гюндоган (66 - Бендер), Хофман, Кагава, Мхитарян (65 - Обемаянг), Ройс