Партизан постигна историческа първа победа на германска земя, след като победи като гост Аугсбург с 3:1 доста сензационно. Това стана в среща от Група "L" на Лига Европа, а самата среща се игра на "WWK Арена".

Иван Бандаловски не бе в групата, тъй като е болен, а Валери Божинов първоначално остана на резервната скамейка, но се появи на терена в 22-ата минута, след като Омару се контузи.

Българинът обаче бе заменен в 67-ата минута от Петрович, което си е доста позорно. В този случай обаче неговата повторна смяна бе наложена заради червения картон на Субич. 

След тази среща "Гробарите" са лидери в своята група с актив от 6 точки. 

Резултатът в срещата бе открит от Живкович, който даде аванс на Партизан в 31-ата минута. Той успя да преодолее двама противникови футболисти и с прекрасен удар по земя от границата на наказателното поле прати топката във вратата на германците. Преди това Аугсбург имаше превес над сърбите, но така и не успя да се възползва от него.

Донг-Вон Жи си вкара нелеп автогол след центриране от корнер, след като на далечната греда в опита си да изчисти топката я набута във вратата си. Това стана в 54-ата минута.

Три минути след това пък Бобадила намали след точен удар от точката на дузпата, а в 62-ата минута Живкович набута втория си гол в мача, в мрежата на германците. Той отправи силен удар от няколко метра при който се стигна до рикошет и топката влетя във вратата на домакините. 

Субич от Партизан бе изгонен в 64-ата минута след втори жълт картон, но въпреки това домакините не успяха да се възползват от численото си предимство.

АУГСБУРГ - ПАРТИЗАН 1:3
0:1 Живкович 31'
0:2 Жи 54' автогол
1:2 Бобадила 57'
1:3 Живкович 62'

najava_augsburg_naslovna

tmt_AUGSBURG_FKP_1.10.2015_01_24480

tmt_AUGSBURG_FKP_1.10.2015_01_24502