Лацио – Сент Етиен, среща от втория кръг на Група G на Лига Европа, стадион „Олимпико“, 20,00 часа българско време

Групата на Лацио:

Вратари: Маркети, Бериша, Гуериери

Защитници: Баста, Джентилети, Хьод, Конко, Маурицио, Раду

Полузащитници: Билия, Каталди, Андерсон, Маури, Милинкович-Савич, Морисон, Оикономидис, Онази

Нападатели: Кейта, Кишна, Матри

Прогнозата на Gol.bg:

Лацио приема френския Сент Етиен на „Олимпико“ тази вечер в търсена на първата си победа в Група G на Лига Европа. „Орлите“ започнаха надпреварата с 1:1 като гост на Днипро и ще се нуждаят от добро представяне, за да стигнат до успеха. Сент Етиен в момента е на второ място във френското първенство, на 4 точки зад лидера ПСЖ.

И докато Лацио си възвърна самочувствието през уикенда след победата с 2:1 над Верона, французите бяха разбити с 1:4 от Ница у дома.

Сент Етиен обаче досега няма победа на италианска земя. И няма как да е иначе, след като не са отбелязали нито един гол на Ботуша. Французите започнаха Лига Европа с 2:2 срещу Розенборг, като изравниха в края от дузпа.

В същото време Лацио отбеляза само веднъж в последните си три домакински мача в европейските клубни турнири. Негативна е серията и срещу френски противници – 5 победи, 3 равенства и 6 загуби от 14 мача.

Специалистите очакват доста голове тази вечер, тъй като и Лацио, и Сент Етиен не разполагат с добра защита. В първенствата си двата отбора са допуснали съответно 11 и 9 гола.

„Орлите“ ще бъдат без контузения Мирослав Клозе. Аут за срещата са още Антонио Кандрева и Стефан де Врай, Алесандро Матри е под въпрос.

Резултат: 2:1