Монако и Тотнъм завършиха наравно 1:1 в дербито от група J на Лига Европа.

Мачът на стадион "Луи II" беше на приливи и отливи – в отделни моменти беше изключително скучен, а в други опасните положения пред двете врати се редяха буквално едно след друго.

Гостите поведоха чрез Ерик Ламела в 35-ата минута, а крайния резултат в Княжеството оформи взетият от Милан през лятото Стефан Ел Шаарауи 10 минути преди последния съдийски сигнал.

В другия мач от групата Карабах изненадващо победи с 1:0 Андерлехт. В класирането Тотнъм е лидер с 4 точки, азербайджанците са на 2-ро място с 3 точки, "монегаските" са с 2, а белгийците са на последната позиция с 1 т.

В следващите мачове Тотнъм се изправя срещу Карабах, докато Монако играе с Андерлехт.


Монако започна срещата по-активно и още в 7-ата минута Ласина Траоре отправи опасен удар, при който топката профуча покрай страничната греда. След малко повече от четвърт час игра и Адама Траоре се опита да застраши Юго Лорис, но и той не намери целта.

"Шпорите" показаха зъби в 20-ата минута, когато се получи меле в наказателното поле на домакините, Хари Кейн намери Насер Шадли, чийто изстрел премина над гредата. 5 минути по-късно дойде и първият точен шут в мача. Бернардо Силва стреля мощно по земя, Лорис отрази, но изпусна кълбото. Ян Вертонген обаче беше най-бърз и успя да изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно.

След половин час игра Монако спечели фаул на удобна позиция и Томас Лемар центрира, но защитата на лондончани се справи и изчисти в ъглов удар. При неговото изпълнение напрежението пред вратата на Лорис се задържа, но така и не се стигна до изстрел към вратата му.

В 35-ата минута Тотнъм поведе след чудесна контра. Шадли проби, премина през двама противникови бранители и с чудесен пас изведе Делле Али сам срещу Даниел Субашич. Защитник на Монако обаче притича, успя да избие топката, но тя попадна в абсолютно непокрития Ерик Ламела, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка.

Голът отвори срещата и "монегаските" отговориха секунди по-късно, когато Лемар беше намерен в наказателното поле, финтира играч на гостите, но стреля в аут. В следващата атака Фабио Коентрао беше оставен сам пред вратата на Тотнъм, но не успя да засече с глава.

Мачът на стадион "Луи II" продължи да бъде на високо ниво и в ответната атака Кейн шутира от точката за дузпата, но Субошич успя да спаси с нос. Домакините веднага организираха контра, при която Ласина Траоре с глава точно пред голлинията прати кълбото над горната  греда. Малко преди края на полувремето Ласина Траоре пропусна ново чисто положение, след като не успя да добута в опразнената врата.

След почивката играта беше скучна и чак в 70-ата минута Дайър стреля опасно, но Субошич беше на мястото си и отрази. 120 секунди след това Трипиър центрира перфектно в наказателното поле, където Кейн засече с глава от удобна позиция, но твърде леко и прати топката право в ръцете на вратаря на Монако.

Така се стигна до 80-ата минута, когато французите изравниха чрез две резерви. Набил Дирар центрира без подготовка в наказателното поле, където Стефан Ел Шаарауи с глава матира Лорис, който не се намеси по най-добрия начин. Секунди след това Монако можеше да направи пълен обрат, но с решаващ шпагат Дани Роуз спря головия изстрел на Дирар.

До края "монегаските" натиснаха, но така и не успяха да стигнат до победата и мачът завърши 1:1.

Монако – Тотнъм 1:1

Голмайстори:

0:1 Ламела (35)
1:1 Дирар (80)

Монако: Субашич, Фабиньо, Раджи, Карвальо (76-Дирар), Коентрао, Тулалан, Моутиньо, Адама Траоре, Лемар (60-Ел Шаарауи), Силва, Ласина Траоре
Треньор: Леонардо Жардим

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Айдервейрелд, Вертонген, Роуз, Алли, Дайър, Ламела (65-Клинтън), Шадли (70-Таунзенд), Ериксен (90-Керъл), Кейн
Треньор: Маурисио Почетино

Монако, ст.: "Луи II"
Съдия: Соарес Диас (Португалия)
Жълти картони: Тулалан (Монако)