Тотнъм победи като гост Карабах с 1:0 и се класира напред за елиминационната фаза на Лига Европа.

Единствения гол в мача вкара звездата на Шпорите Хари Кейн в 78-та минута. Английският национал се разписа с глава след центриране от корнер.

Така тимът на Моурисио Почетино събра 10 точки и не може да бъде изместен от едно от първите две места в класирането. Втори е Андерлехт със 7 точки, след като белгийците изненадващо победиха с 2:0 Монако като гост

В последните мачове Тотнъм приема французите, докато Андерлехт приема Карабах.

Въпреки предстоящото дерби с Челси в неделя, наставникът на англичаните бе пуснал почти всичките си основни играчи. Така очаквано гостите доминираха през първото полувреме, но така и не създадоха чиста голова опасност.

В самия край пък азербайджанският тим имаше отлична възможност при контраатака с двама на един футболисти, но ударът бе прибързан и Лорис спаси.

През второто полувреме играта стана малко по-открита, но голът не идваше. Така се стигна до 78-та минута, когато след центриране от корнер Сон отклони топката на първата греда и пред вратата Кейн изпревари вратаря и засече отблизо в мрежата.

Това бе 9-ти гол в последните 6 мача за намиращия се в отлична форма нападател. Карабах пък допусна първа домакинска загуба в последните си 19 мача във всички турнири.