Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма угризения на съвестта, че остави звездата си в атака Даниел Стъридж резерва в злополучния мач срещу Виляреал в Лига Европа. "Мърсисайдци" загубиха 0:1 в първия полуфинал на "Ел Мадригал", а английският нападател изкара целия двубой на пейката, въпреки че играта в нападение не се получаваше.

Макар германецът да има всеобща подкрепа от феновете на "Анфийлд", мнозина от тях останаха шокирани от хода му със Стъридж срещу "жълтата подводница"

"Трябва да се търси стабилност. С решение като това винаги се появяват два въпроса. Правилен ли бе изборът за стартовия състав? При загуба 0:1 едва ли може да се каже на 100%. Другият въпрос е - бих ли го направил отново? Отговорът е да. Това е животът ми - вземам решения и накрая приемам последствията", обясни Клоп.

"Ставаше дума за конкретен мач, не за Даниел по принцип. Това е важно, няма нищо лично срещу Стъридж. Моята работа не е да правя каквото им се иска на медиите, или на самите футболисти, въпросът е на момента да помагам на отбора. Винаги давам всичко от себе си, но все пак не съм съвършен и понякога не се получава", каза още мениджърът на Ливърпул.

Според информациите на Острова Стъридж ще бъде върнат в титулярния състав за утрешното гостуване на Суонзи във Висшата лига.