Треньорът на испанския Севиля Унай Емери се надява украинското крило Йевхен Коноплянка да покаже какво може в предстоящия двубой реванш от 1/2-финалите на Лига Европа срещу Шахтьор Донецк.

Специалистът разчита много на 26-годишния футболист срещу "Миньорите", тъй като той ги познава доста добре, защото се е изправял десетки пъти срещу тях с екипа на Днипро.

Освен това Коноплянка се представи фантастично в Лига Европа през изминалата кампания.

Откакто пристигна в Севиля обаче той не е толкова постоянен в изявите си и Емери силно се надява това да се промени в утрешния мач.

"Много съм доволен от желанието на Коноплянка да израства, но както аз, така и той, знаем, че трябва да подобри още представянето си", обяви Емери на пресконференцията преди утрешния мач-реванш срещу Шахтьор.

"Той наистина научи доста, откакто дойде при нас, но все още не е тази голяма звезда, каквато бе в редиците на Днипро".

"Мисля обаче, че Йевхен е играч, който може да поведе отбора си към победата и може да реши даден мач, когато има нужното вдъхновение и мотивация".

Севиля спечели последните две издания на Лига Европа, а при още един триумф отборът ще може да влезе в историята с три поредни титли. 

"Изживяваме специален момент. Не сме си и мечтали да бъдем в такава серия. Трябва да сме достатъчно гладни за успехи, за да постигнем това нещо. Шахтьор заслужено е в тази фаза, така че ще ни бъде трудно да ги елиминираме, но ще се борим до край".