Ливърпул успя да се класира за финала на Лига Европа, след като стигна до успех с 3:0 над Виляреал в реванша от 1/2-финалите на турнира и така след общ резултат 3:1 от двата мача елиминира испанците.

Сориано си заби автогол във вратата още в 7-ата минута, като голяма роля за това попадение имаше и Дани Стъридж, а освен това в 62-ата минута именно той вкара второто попадение. Крайният резултат оформи Лалана в 81-ата минута.

Гостите останаха с човек по-малко в последните 20 минути, след като реферът изгони Виктор Руис след втори жълт и червен картон, макар че в ситуацията не трябваше да му показва втория жълт.

В спор за трофея "червените" ще спорят срещу испанския Севиля, чийто тим успя да елиминира Шахтьор Донецк в другия 1/2-финал.


.Срещата започна с изключително добър шанс за гостите и в 3-ата минута Сориано отправи много мощен удар от наказателното поле, но Миньоле успя да парира топката.

Само две минути след това гостите имаха още един много добър шанс. От изключително добра позиция топката се озова в Дос Сантос, който обаче стреля малко над вратата.

В 7-ата минута Ливърпул стигна до попадение и откри резултата след автогол на Сориано.

Джан намери Клайн по фланга, а след това Фирмино насочи топката пред малкото наказателно поле и Стъридж понечи да я вкара във вратата. Той обаче не направи достатъчно добър контакт с топката и намиращият се до него Сориано я добута в собствената си врата при опита да я изчисти.

В 13-ата минута Лалана пропусна уникален шанс! Милнър центрира прекрасно в наказателното поле и неговият съотборник бе на чудесна позиция да я довкара във вратата, но се размина на сантиметри с нея.

През следващите десетина минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 24-ата минута Пина изчисти топката след изключително опасно центриране, като в ситуацията можеше да се стигна до нов автогол, но топката премина много близо покрай вратата.

Шест минути след това Ловрен засече топката с глава след центриране на Милнър, но стражът на гостите успя да я улови

В 36-ата минута Милнър опита удар от дистанция, но Мусакио успя да блокира топката и в крайна сметка я изчисти в корнер.

В последните секунди от първото полувреме Бакамбу имаше страхотен шанс да изравни резултата, но от наказателното поле не успя да реализира и прати топката право в ръцете на вратаря.

Малко след подновяването на играта Стъридж можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът у от диагонала бе блокиран от противников играч.

В 48-ата минута стражът на Виляреал изчисти топката малко пред голлинията и така предотврати опасност за тима си.

Минута след това Милнър отправи силен удар, който обаче бе отразен от стража на противника, а първите минути след почивката бяха изключително силни за домакините.

В 55-ата минута след пряк свободен удар гостите успяха да внесат лек смут в наказателното поле на Ливърпул, но опасността се размина.

Пет минути след това Лалана се опита да прибере топката към Стъридж в наказателното поле, но футболист на гостите успя да изчисти.

В 61-ата минута Стъридж пробва късмета си от наказателното поле, но Ареола успя да спаси вратата си с рутинно спасяване.

Минута след това именно нападателят успя да удвои аванса на домакините. Нападателят бе изведен зад защитата абсолютно сам срещу вратаря и без проблем успя да реализира. Фирмино всъщност опита изстрел в ситуацията, но се получи страхотно подаване към своя съотборник.

В 70-ата минута гостите останаха с човек по-мако, след като Руис получи втори жълт и червен картон. Вторият жълт обаче бе малко пресилен. Той бе отсъден за нарушение срещу Лалана.

Две минути след това Коутиньо отправи удар от фаул, но в крайна сметка топката срещна стената.

В 81-ата минута Лалана направи резултата класически, след като от близка дистанция залъга прецизно противниковия страж и я насочи към вратата.

До края така и не се стигна нищо кой знае какво.

 

ЛИВЪРПУЛ - ВИЛЯРЕАЛ 3:0
1:0 Сориано 7 автогол
2:0 Стъридж 62
3:0 Лалана 81

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре, Ловрен, Клайн, Морено, Милнър, Лалана, Коутиньо, Джан, Стъридж (89 - Лукас), Фирмино (89 - Бентеке)

ВИЛЯРЕАЛ: Ареола, Мусакио, Гаспар, Коста, Руис, Бруно, Дос Сантос (73 - Бонера), Пина (59 - Тригейрос), Суарес, Солдадо, Бакамбу