Славия постигна много важна победа с 1:0 срещу полския Заглембе Любин в първата си среща от европейските клубни турнири, от 20 години насам. Двата тима се срещнаха на Националния стадион "Васил Левски" в първи мач от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Като цяло поляците атакуваха повече, но малко преди края Сердеров ги наказа, след като реализира в 85-ата минута на срещата.

Интересно е да се отбележи за статистиката, че след тази победа Славия продължава да има само една загуба при дебютен мач в евротурнирите и тя датира от далечната 1995 година, когато тимът отстъпи на Олимпиакос с 0:2.

"Белите" се радваха на малобройна, но и на много гореща подкрепа от своите фенове. 

Това бе 50-и юбилеен мач за славистите в европейските клубни турнири.


Срещата започна доста добре за поляците и през първите минути те стигнаха до две много интересни ситуации. В 10-ата минута Велков се намеси, след като направи шпагат срещу Пятек и му попречи да шутира.

Само две минути след това нападателят на поляците излезе сам срещу Кирев и отправи удар, но стражът на "белите" успя да се справи без проблеми.

Славистите отговориха със силен удар на Васев в 15-ата минута, който бе спасен от стража на поляците.

Десетина минути след това халфът на славистите отправи отново добър удар, но и този път той бе спасен от стража на Заглебие.

До почивката не се стигна до кой знае колко интересни положения пред двете врати.

Три минути след подновяването на играта Гулдан отправи удар с глава, но той премина встрани вратата на Кирев.

През следващите минути поляците стигнаха до две интересни ситуации, но от тях не произлезе нищо сериозно.

В 85-ата минута Сердеров обаче откри резултата. Той бе намерен от Абуд в наказателното поле и за руския нападател не остана нищо друго освен да реализира с удар около границата на малкото наказателно поле. 

СЛАВИЯ - ЗАГЛЕМБЕ 1:0
1:0 Сердеров 85

СЛАВИЯ: Кирев, Абуд, Пашов, Велков, Сергеев, Васев, Мартинов, Кръстев (56 - Димитров), Йомов, Сердеров, Балджийски (56 - Карабельов)

ЗАГЛЕМБЕ: Полачек, Котра, Гулдан, Дабровски, Тодоровски, Кубицки, Пятек, Влашко (83 - Раковски), Яношка (75 - Янус), Вожняк, Пятек (65 - Пападопулос)