Берое и ХИК си врътнаха 1:1 в Стара Загора в среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. Точен за гостите бе Морелос в 37-ата минута, но равенството за българите донесе Веселин Пенев в 49-ата мин.

Така срещата-реванш остава отворена и всичко ще се реши след седмица в Хелзинки. Двубоят не предложи особени футболни достойнства.

"Под Аязмото" двата отбора заложиха на сигурна игра, спазване на тактическата дисциплина и здрава битка в средата на терена.

Това донесе и малко голови положения, но все пак феновете се насладиха на две попадения и в крайна сметка всичко ще се реши след седмица във Финландия.

Вижте ТУК най-интересното от срещата по минути!


Старозагорци започнаха атакуващо мача и в първоначалните минути се опитаха да притиснат здраво гостите пред наказателното им поле. Първото положение обаче бе за ХИК.

В седмата минута Тайво изпълни отлично пряк свободен удар, но за щастие топката не попадна в мражата на българите. Последваха скучновати минути на стадиона "под Аязмото", като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения пред една от двете врати.

В 20-ата минута Берое бе близо до попадението, но удар на Като бе спасен. Три минути по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на Берое, но в крайна сметка Макенджиев показа класа и улови топката.

Постепенно играчите на ХИТ взеха инициативата и успяха да вкарат в 37-ата минута. Тогава Танака бе изведен сам срещу Макенджиев, последва спасяване на вратарят на Берое, но топката попадна в Морелос, който без проблеми вкара за гостите за 0:1.

До края на полувремето старозагорци се опитаха да изравнят, но така и не успяха да стигнат до сериозно голово положение. 

Второто полувреме започна с атаки на Берое и още в 49-ата минута старозагорци успяха да изравнят. Тогава след фаул топката попадна във Веселин Пенев, който успя да опъне мрежата на гостите за 1:1.

Българите дори можеха да стигнат до пълен обрат, но десет минути по-късно Иво Иванов не успя да отбележи, след отлично спасяване на Даане.

След час игра ХИК стигна до чисто положение, след като Морелос стреля с глава, но Макенджиев спаси. Отговорът на Берое бе удар на Като, но в аут.

В 78-ата минута последва нов шанс за българите. Радослав Кирилов размина защитата на гостите и стреля остро, но топката мина до гредата. 

До края не се случи нищо интересно и срещата завърши без победител. Така всичко ще се реши след седмица във Финландия.

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=63f6fde5cd" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Берое - ХИК (Хелзинки) 1:1

Голмайстори:

0:1 Морелос (37)

1:1 Веселин Пенев (49)

Берое: 22. Макенджиев, 21. В. Василев, 71. Миланов, 6. Иванов (к), 28. Пенев, 33. Том, 4. Като, 11. Милисавлевич, 9. Кирилов, 91. Почански, 14. Божилов

ХИК: 21. Даане, 15. Яласто, 3. Тайво, 5. Реджепи, 14. Татомирович, 4. Медо, 27. Сорса (к), 39. Далстрьом, 10. Танака, 7. Альо, 11. Морелос