Голям скандал е на път да разтърси Левски след нещастното отпадане от Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Сините" бяха по-добрият отбор и в двата мача, но напускат турнира след 0:0 в Словения и 1:1 в София. След реванша на "Герена" новото попълнение на столичани Хеан Деса обаче взри обстановката.

Веднага след последния съдийски сигнал той отиде при Люпко Петрович и му се развика. Сръбската легенда разкри точните думи на офанзивния футболист. "Каза ми, че не е футболист за десет минути. Аз му казах "бягай". Как да го пусна да играе повече, като не е тренирал", каза треньорът на Левски.

Деса получи мускулна контузия и въобще не попадна в групата за гостуването в Словения, докато в днешния мач замени Антонио Аниете в 86-ата минута. Той веднага изостри играта на Левски и негов удар беше избит с мъка от вратаря.

Бившият треньор на Левски Емил Велев пък каза, че Деса е трябвало да се появи много по-рано в игра. "Можеше да поиграе повече, отправи и един отличен удар", заяви Кокала.

Все още не е ясно дали Деса, който е известен с прякора Лудия, ще бъде глобен от ръководството на Левски.