Франсис Нар със сигурност бе един от най-щастливите и най-нещастните хора на стадион „Георги Аспарухов" в четвъртък. След половин година в Левски той най-пос­ле влезе в ролята на голямата звезда за „сините". Освен че сам си изработи гола във вратата на Марибор. Нар през целия мач сновеше по фланга. За огромно съжаление на всички, които обичат Левски, славата му бе отнета след изравнителния гол на Таварес и отпадането на „сините”. След мача франсис Нар отдели специално вниманиена „Меридиан Мач".

Франсис, иг­рахте силно, но отпадате. На какво се дължи?
- Искахме много да спечелим, но просто не успях­ме. Не знам какво да ви кажа... Ис­кахме да зарадваме публиката, раз­дадохме се док­рай, но накрая пуснахме този гол. Опитахме се да го върнем, но просто не ни стиг­на времето, сили­те и късмета. Съ­жалявам много, че не успяхме да за­радваме публика­та. Имахме шан­сове за гол, но не ги използвахме. Вярвахме, че мо­жем да продъл­жим. Играхме добре, но резулта­тът не е такъв, ка­къвто искахме. За съжаление допус­нахме гол.

Този гол мно­го ли промени стратегията ви?
- Да. Ние вка­рахме и всичко за­почна фантастич­но за нас. После през второто по­лувреме се бяхме подготвили да се защитаваме малко повече. Получихме гол и след това отново тряб­ваше да се пренастроим и да хвър­ляме всичко в ата­ка, но вече беше твърде трудно да го направим както трябва.

Имаше ли и някаква умора у вас, защото през първото полув­реме играхте много агресивно, а през второто свалихте дос­та темпото?
- Не бих казал, че сме се умори­ли толкова. По-скоро ние знаех­ме, че водим в резултата и ис­кахме да вкараме второ попадение, но не на всяка цена. Ако успе­ем, успеем, ако не - поне да запа­зим аванса си. Нека да се защи- таваме и да ви­дим какво ще ста­нем.

Треньорът ли ви даде такива указания - да се приберете да се защитавате?
- Не точно. Той ни каза да сме внимателни и да изчакваме, но да се пробваме да вкараме втори гол. Вече ако пад­не такъв, тогава можем да се за­щитаваме, защото едно попадение на Марибор нямаше да е фатално за нас. За съжаление имахме положе­ния, но не успях­ме да реализира­ме, а след това и пуснахме гол и всичко отиде в ло­ша посока.

Ти лично вка­ра страхотен гол. Имаш ли по-го­ляма увереност след него?
- Ами това е мо­ята работа - да играя добре, да помагам на отбо­ра. В тази ситуа­ция показах упо­ритост, преборих се за топката и ус­пях да вкарам. Радвам се на попа­дението, но след като сме отпадна­ли, няма как да съм особено щас­тлив.

Попречи ли ви съдията, имахте претен­ции за две дузпи в мача?
- Той си е взел решението и аз няма какво да ка­жа, след като ма­чът е свършил. Но вижте първо дузпата, която даде за тях. Според мен това не беше на­рушение. После имаше спорни си­туации и в тяхно­то наказателно по­ле.

При едната ситуация претен­дирахте за нару­шение срещу теб самия. Имаше ли такова?
- Да, точно така. През второто по­лувреме. Техни играчи ме повали­ха и можеха да свирят нарушение. Съдията обаче ка­за, че съм блоки­рал съперника с лакът, и затова ми показа жълт кар­тон, вместо да свири дузпа за нас. Имаше и една ситуация, в която техен футболист игра с ръка и съ­що можеше да се даде наказателен удар. Лоши реше­ния, които доведо­ха до лош резул­тат за нас.

Ще успеете ли сега да се кон­центрирате вър­ху шампионата?
- Нямаме избор. Лига Европа свър­ши за нас и сега искаме или не трябва да прена­сочим вниманието си към старта на сезона и мача с Монтана.

Да, но стадио­нът беше пълен, очакванията и еуфорията бяха огромни. Ще се отрази ли това отпадане на от­бора?
- Може би това ще ни се отрази в първите мачове. Имаше голямо очакване в този мач, искахме да победим на всяка цена. Сега сме ра­зочаровани и това ще се отрази на сезона ни. Хайде, да кажем, че поне в първите 2-3 ма­ча ще ни тежи. Но трябва да се отър­сим.

Какво ще ка­жеш на публика­та на Левски, ко­ято изпълни ста­диона до краен предел?
- Страхотни бя­ха. Много им бла­годаря за цялата подкрепа. Стадио­нът беше пълен, хората не спряха да ни подкрепят дори след края на срещата, въпреки че бяхме отпадна­ли. Невероятни са и много им благо­даря.

Очакваш ли след това отпа­дане да има от­ново много пуб­лика?
- Силно се -надя­вам. Левски ще има нужда от под­крепа и в първенс­твото, защото съ­що искаме да преследваме тит­лата.

А има ли сили тимът най-после да се пребори за първото място със съперник ка­то Лудогорец?
- Смятам, че сме добър отбор и ще можем да се преборим за пър­вото място. Има­ме силен треньор, който знае как да ни подобрява.