Станимир Стоилов отписа битката в Лига Европа. Днес от 22,05 часа българско време неговият "Астана" гостува на гръцкия "Олимпиакос" в мач от група "В" на турнира. Срещата ще се излъчва пряко по bTV Action. След два изиграни мача до момента казахстанският тим е спечелил само една точка и заема предпоследната позиция.

Българският специалист не крие, че на този етап много по-важна цел пред него е за пореден път да спечели титлата в първенството на Казахстан. "Астана" е лидер в класирането с три точки аванс на върха два кръга преди края, като тимът има и един мач по-малко.

Единственият преследвач е "Кайрат" (Алмати), който победи с 2:0 отбора на Мъри в последния кръг и така се върна в битката за титлата. Поради тази причина Мъри дори ще запази някои от титулярите си за днешната битка в Пирея. Букмейкърите рязко свалиха коефициента за победа на "Олимпиакос".

В може би най-интригуващия сблъсък тази вечер "Манчестър Юнайтед" приема "Фенербахче". Турците са лидери в група "А", докато "червените дяволи" са едва трети. Голямата въпросителна е дали мениджърът Жозе Моуриньо за пореден път ще остави нападателя Уейн Рууни на резервната скамейка. Това се случи в последните четири мача на "Юнайтед".

"През цялата си кариера съм бил титуляр и това сега е нещо ново и различно за мен. Разбира се, че искам да играя, но това е футболът. Ще продължавам да работя и да чакам отново своя шанс. Всичко зависи от мен. На 31 години все още мога да дам много на футбола, не съм свършен", увери Рууни преди сблъсъка от Лига Европа. Двубоят от "Олд Трафорд" ще можете да наблюдавате пряко по БНТ.