Рома - Аустрия Виена, мач от група "Е" на Лига Европа, стадион "Олимпико", 22:05 часа българско време

Групата на Рома

Вратари: Шчесни, Алисон, Крисанто

Защитници: Манолас, Фацио, Жезус, Маркиза, Гроси

Халфове: Жерсон, Флоренци, Стротман, Салах, Паредес, Нианголан

Нападатели: Тоти, Ел Шараави, Джеко, Итурбе

Прогнозата на Gol.bg:

Рома се намира във върхова форма след двете спечелени дербита с Интер (2:1) и Наполи (3:1) в италианското първенство и сега ще трябва да я затвърди и на европейския фронт.

На пръв поглед "вълците" са твърд фаворит и имат лека задача при домакинството на Аустрия Виена, предвид разликата в класите на двата отбора. Но ако някой може да свали Рома от първото място в тази група, то това са именно австрийците.

Лучано Спалети има доста кадрови проблеми в дефанзивен план. В лазарета са защитниците Вермален, Рюдигер, Марио Руи и Бруно Перес, а Емерсон е наказан.

В групата за двубоя не попадна и капитанът Даниеле Де Роси. Все пак Рома ще разчита повече на силното си нападение в търсене на победата, която до голяма степен ще им осигури място в елиминациите напролет.

Аустрия Виена също е резултатен отбор и се намира в прилична форма, също с две победи в предишните два мача от първенството.

Дори обаче да успее да се възползва от проблемите в римската отбрана, трябва да играе безупречно пред своята врата, което едва ли ще се случи точно на "Олимпико". Победа за Рома с голове и в двете врати изглежда в реда на нещата.

Резултат: 2:1