Рома постигна много важна победа в група Е на Лига Европа, след като надделя с 4:2 като гост над Аустрия Виена.

Двата отбора изиграха страхотен мач, като домакините поведоха още във 2-ата минута чрез Оларенуажу Кайоде, който се разписа след неразбирателство между Алисон и Антонио Рюдигер. Малко по-късно обаче Един Джеко възстанови равенството, а в следващите минути защитите на двата отбора действаха трагично.

Това се отнася особено за отбраната на домакините, която се представи комично и след малко повече от четвърт час логичното се случи и Даниеле Де Роси вкара за 2:1 след безобразна игра на вратаря Осман Хаджикич и Кристоф Мартсчинко.

В началото на второто полувреме Диего Пероти пропусна златен шанс да удвои преднината на "вълците", но това стори Джеко в 65-ата минута след бърза атака. После Раджа Наинголан (78) с изстрел от дистанция направи 4:1, а в 89-ата минута Александър Грюнвалд вкара фамозно попадение за крайното 2:4.

С успеха Рома събра 8 точки и се изкачи на върха в класирането, докато Аустрия остава с 5 т.


Срещата на "Ернст Хапел" започна феноменално и още до 5-ата минута резултатът беше 1:1. 120 секунди след първия съдийски сигнал Венуто беше изведен отдясно и пусна пас по земя, при който Алисон и Рюдигер направиха по-трудното и последователно се разминаха с топката, тя стигна до Кайоде, който не сбърка пред опразнената врата.

Малко по-късно Бруно Перес подаде ниско към връхлитащия Джеко, който изпревари Ротпулер и вратаря Хаджикич и с едно докосване възстанови равенството – 1:1! В 9-ата минута пред босненеца се откри шанс да направи пълен обрат, но ударът му беше слаб и вратарят улови без проблеми. Мачът продължи да бъде много двуостър и три минути по-късно домакините създадоха суматоха пред вратата на Алисон след центриране от фаул, но защитата на Рома се справи и изчисти.

В 13-ата минута италианците за пореден път преодоляха без проблеми противниковата отбрана. Бруно Перес беше изведен чудесно и се опита да намери непокрития Ел Шаарауи на точката за дузпата, но нападателят не успя да нанесе решаващия изстрел. Така се стигна до 18-ата минута, когато поредните комични действия в защитата на Аустрия доведоха до втори гол за Рома.

След центриране от корнер Филипович беше надскочен от Джеко, вратарят Хаджикич и Мартсчинко не се разбраха и буквално подариха кълбото на Де Роси, който на метър пред голлинията нямаше как да сбърка – 2:1! Домакините отговориха 5 минути по-късно, когато опасният изстрел от фаул на Грюнвалд мина над напречната греда.

До края на полувремето мачът продължи да бъде на високо ниво, но интересните положения пред вратите секнаха. 4 минути след подновяването на играта Петори беше изведен очи в очи с Хаджикич и стреля по земя, въпреки че беше задържан за фланелката, но вратарят улови.

След почти час игра Кайоде се откъсна сам срещу Алисон, стражът стигна пръв до кълбото, но го изпусна, нападателят се строполи на земята, след което Аустрия поиска дузпа. Претенциите обаче не бяха уважени от съдийската бригада, а Мартсчинко получи жълт картон за бурната си реакция.

5 минути по-късно Рома сложи точка на спора след прерасна атака с няколко паса. Тогава Ел Шаарауи намери Джеко в наказателното поле и таранът засече с глава в долната греда. Топката обаче се върна в него и с втория си гол в мача направи 3:1 за римляните.

В 78-ата минута и Наинголан записа името си сред голмайсторите. Филипович допусна фрапантна грешка, буквално подари топката на белгиеца, който с  топовен удар от далеч се разписа за 4:1. 60 секунди преди края Грюнвалд се разписа след истински снаряд, но и това не предотврати загубата на Аустрия Така "вълците" отмъстиха за равенството 3:3, което Аустрия измъкна на стадион "Олимпико" преди две седмици.

Аустрия – Рома 2:4

Голмайстори: 1:0 Кайоде (2), 1:1 Джеко (5), 1:2 Де Роси (18), 1:3 Джеко (65), 1:4 Наинголан (78), 2:4 Грюнвалд (89)

Аустрия: Хаджикич, Ларсен, Ротпулер, Филипович, Мартсчинко, Холцхаузер, Сербест (83-Прокоп), Пирес, Грюнвалд, Венуто (87-Тажури), Кайоде

Рома: Алисон, Перес, Рюдигер, Де Роси, Жезус, Строотман, Наинголан, Паредес, Ел Шааруи (71-Жерсон), Пероти (84-Итурбе), Джеко

Виена, ст.: Ернст Хапел"
Съдия: Ж. Фернандес (Испания)
Жълти картони: Кайоде, Мартсчинко, Грюнвалд (Аустрия); Де Роси, Рюдигер, Строотман (Рома) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1AtE0C_jSg4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>