Футболистите на датския Копенхаген останаха доволни от жребия за 1/16-финалите на турнира Лига Европа, където ще срещнат българския шампион Лудогорец.

Повечето играчи са щастливи, че са се разминали с доста по-силни съперници, а един от тях е срещал тима на Георги Дерменджиев в Лига Европа с друг клуб. Той не е особено впечатлен от националния стадион "Васил Левски" и от подкрепата от феновете.

"Все още не знаем много за Лудогорец, но в момента жребият изглежда добър за нас, защото се разминахме с доста по-големи имена. Разбира се, от Шампионската лига няма отбори, които не притежават качества. За да ги отстраним, трябва и през пролетта да покажем формата от есенния полусезон. Предимство за нас е това, че на реванша сме домакини", каза шведският защитник Лудвиг Аугустинсон.

Матияс Йоргенсен вече е играл срещу Лудогорец, като това се случи през есента на 2013-а година с екипа на холандския гранд ПСВ Айндховен. Той каза за клубния уебсайт: "Имат технични играчи, но ние имаме шанс да ги отстраним. Играят мачовете си в София на доста стар стадион с лекоатлетическа писта. Типична комунистическа гледка. Освен това, не бяхме особено впечатлени и от феновете".

Бенямин Върбич, който е чувал за Лудогорец от словенския си сънародник Роман Безяк, добави: "Както каза Йоргенсен, те имат няколко много технични бразилци, така че не бива да ги подценяваме. И аз съм съгласен, че с оглед на останалите съперници този жребий е добър".