"Ще проведем една добра и целенасочена подготовка и след мачовете ще видим дали е бил добър този жребий", заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след като научи съперника на тима за 1/16-финалите в турнира Лига Европа.

Лудогорец посреща датския шампион ФК Копенхаген на 16-и февруари, а на 23-и същия месец гостува на стадион Паркен.

"Още не съм запознат в детайли с играта на този отбор, но е ясно, че практикуват скандинавски футбол. Те имат 9 точки в Шампионската лига, не говорим за усмивки. В крайна сметка това е жребият и ние ще се съобразим. Не съм имал предпочитан съперник, чаках много спокойно. Който и да ни се беше паднал, пак щяхме до го приемем спокойно и да се подготвим. Ние имаме желание и възможности, така че ще се постараем да ги отстраним датчаните", добави спецът.

Попитан как оценява годината за Лудогорец до момента, Дерменджиев заяви: "Има още един мач в Първа лига и после ще на правим пълен анализ. Но може да се каже, че правим един много силен сезон, може би най-силният сезон от създаването на клуба. Все пак влязохме за втори път в групите на Шампионската лига, а и не само това, ами и излязохме от групата. "Това, което ще се постараем да стане напролет, е да намерим правилната методика и да надграждаме. Лудогорец ще продължава да расте още", каза още той.

Дерменджиев добави, че все още не може да коментира евентуална зимна селекция, но това зависи от изходящите трансфери. Дали Лудогорец обаче ще се раздели с някои от футболистите си, ще се реши от собствениците на клуба Георги и Кирил Домусчиеви.