Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:0 при домакинството си на Сент Етиен в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа.

И трите попадения бяха дело на Ибра, който се разписа в 15-ата, 75-ата и 88-ата минута, като третото попадение бе от дузпа.

Срещата бе малко по-специална и за двамата братя Пол и Флорентен Погба. Една от звездите на домакините трябваше да се изправи срещу брат си, който носи екипа на французите.

Жозе Моуриньо реши да заложи на силен състав и като цяло едното попадение бе най-малкото с което се размина гостуващият тим.



Срещата започна активно за домакините, макар че те направиха груба грешка в отбрана още в 4-ата минута при която Хамума излезе на доста добра позиция в наказателното поле, но за радост на Ромеро не успя да вкара.

В 9-ата минута пък Марсиал пробва късмета си с удар от 25 метра, но не успя да притесни кой знае колко Руфие. 

Все пак надмощието на домакините в първите минути даде резултат и в 15-ата минута Ибрахимович вкара директен гол от фаул, след като топката премина през стената и влезе по земя във вратата на гостите. Имаше и рикошети, но в крайна сметка попадението бе записано на шведа.

В 25-ата минута Мата бе намерен непокрит пред вратарското поле и се виждаше как ще удвои аванса на тима си, но волето му бе спасено по фантастичен начин от стража на французите.

До почивката нямаше кой знае колко инфарктни ситуации, като Ибра пробва удара си от 30 метра, но така и не успя да вкара. Това стана няколко минути преди почивката. 

Точно три минути след подновяването на играта, след полувремето, Ибрахимович наниза едно попадение в мрежата, но то не бе зачетено заради засада.

В 53-ата минута пък Марсиал можеше също да се разпише, но спасяване на противниковия страж му попречи да реализира едно доста хубаво попадение.

В 70-ата минута пък Погба също се размина с гола, след като с глава разтресе напречната греда. 

Пет минути след това Ибра удвои. Едно центриране на Рашфорд кацна точно при него и той на празна врата не сгреши. Крайният резултат бе оформен с нов гол на шведа в 88-ата минута, когато той се разписа от дузпа.

До края така и нямаше повече голове и резултатът се запази.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - СЕНТ ЕТИЕН 1:0
1:0 Ибрахимович 15

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Смолинг, Бейи, Валенсия, Фелаини (46 - Лингард), Мата (70 - Рашфорд), Блинд, Ерера, Погба, Ибрахимович,, Марсиал

СЕНТ ЕТИЕН: Руфие, Перин, Теофил-Катерин, Погба (79 - Берич), Малкуи, Пажо, Верето, Моне-Паке,  Хамума, Жоржиньо