Галерия

Коравият отбор на Копенхаген е на път да попари мечтите на Лудогорец за славен поход в Лига Европа. Датският отбор надви разградчани с 2:1 пред 14 000 хиляди души на националния стадион "Васил Левски" и направи огромна крачка към класиране на осмифиналите в турнира.

Лудогорец имаше инициативата през по-голямата част от двубоя, но допусна два лековати гола. Копенхаген откри резултата при първата си атака, след като Анисе си вкара нелеп автогол. До края на полувремето датчаните нямаха удар към вратата на българския шампион, но водеше с 1:0. След почивката разградчани отново бяха разсеяни и допусна втори гол, дело на Туту, който малко преди това удари греда.

Опасностите пред вратата на гостите идваха най-вече от далечни удари, но вратарят на Копенхаген Робин Олсен бе безгрешен. Едва в края на двубоя датският бетон се пропука и резервата Клаудиу Кешеру върна един гол. В добавеното време втори жълт картон получи Грегуш от Копенхаген, но за Лудогорец не остана време да се възползва от численото си предимство.

Загубата рязко намалява шансовете на Лудогорец преди реванша в Копенхаген, който ще се играе следващата седмица в четвъртък на 23 февруари.


Мачът започна кошмарно за Лудогорец, след като още във 2-рата минута вече губеше в резултата. След центриране от корнер Абел Анисе не се ориентира в наказателното поле и засече топката в собствената си врата.

Ранният гол на Копенхаген стъписа разградчани, които поеха инициативата, но играха твърде припряно в предни позиции и с доста брак в разиграванията. Датчаните бяха много добре подредени в своята половина и не даваха никакви пространства за бързите и техничи играчи на Лудогорец.

Това принуди разградчани да се пробват и с високи топки, които обаче бяха обречени сред коравите датски защитници. Голямата звезда на българския шампион Джонатан Кафу бе твърде изолиран и рядко стигаше до топката.

Едва след половин час игра Лудогорец натисна по-сериозни и успя да създаде някакви опасности пред противниковата врата. Мисиджан стреля от дистанция, но вратарят на Копенхаген Робин Олсен плонжира и изби топката в корнер.

Малко преди края на полувреме Марселиньо също шутира мощно отдалеч, топката обаче профуча покрай вратата на Олсен. Така двата отбора се прибраха в съблекалнята при резултат 0:1 за Копенхаген, който не отправи нито един удар към вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец проспа първите секунди и на второто полувреме. Туту бе оставен на голова позиция в наказателното поле и стреля от движение, но топката срещна страничната греда. В 53-ата минута обаче колебливата защита на разградчани рухна за втори път.

Отново Туту бе изпуснат и този път от дузпата нападателят на Копенхаген намери долния десен ъгъл на Владо Стоянов. Вторият гол рязко секна ентусиазма на Лудогорец. Треньорът Георги Дерменджиев пусна в игра нападателя Клаудиу Кешеру, но и той не можа да изненада с нещо стабилната датска защита.

В тези минути просто не се виждаше как Копенхаген ще изпусне от контрол събитията на терена. В 75-ата минута Вандерсон се озова на добра позиция фронтално в наказателното поле, но не намери добре топката и ударът му излезе далеч в аут.

В 81-ата минута Лудогорец най-накрая успя да пробие бетона на Копенхаген. Марселиньо засече центриране отляво, но топката кацна върху напречната греда. На правилното място се оказа резервата Кешеру, който отблизо намери мрежата и намали на 1:2.

В последните секунди Копенхаген остана с десет души на терена, след като Грегуш получи втори жълт картон. Последваха хаотични центрирания пред вратата на датчаните, които обаче не сполучиха и в крайна сметка Лудогорец загуби с 1:2.

Лудогорец – Копенхаген 1:2

0:1 Анисе 2' - автогол
0:2 Туту 53'
1:2 Кешеру 81

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 5.Хосе Луис Паломино, 27.Козмин Моци 6.Натанаел, 12.Анисе Абел, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 88.Вандерсон (37.Жоао Силва - 80), 93.Върджил (28.Клаудио Кешеру - 62) Мисиджан, 22.Джонатан Кафу

Резерви: 33.Ренан Дос Сантос, 4.Сисиньо, 8.Лукас Саша, 11.Жуниор Кишада, 32.Игор Пластун,
Треньор: Георги Дерменджиев

Копенхаген: 31.Робин Олсен, 3.Лудвиг Аугустинсон, 5.Ерик Йохансон, 6.Вилиам Квист, 11.Андреас Корнелиус, 19.Федерико Сантандер (23.Андрия Павлович - 71), 22.Петер Анкерсен, 24.Юсеф Туту (2.Том Хьогли - 90), 25.Матиас Йоргенсен, 33.Расмус Фалк (16.Ян Грегуш - 71), 88.Урош Матич

Резерви: 1.Стефан Андерсен, 15.Микаел Антонсон, 17.Каспер Куск, 35.Абубакар Кейта
Треньор: Стале Солбаке

София, ст.: "Васил Левски"
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/iZVAiJ6jvt0?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>