Манчестър Юнайтед може да си осигури класиране в Шампионската лига от Лига Европа по-лесно, отколкото от първенството, твърди легендарният мениджър на клуба Алекс Фъргюсън. Той добави, че класирането на финала в турнира трябва да бъде приоритет за Юнайтед, а и тази купа липсва в клубната витрина.

"В добри отношения съм със Жозе и мисля, че той върши отлична работа. Може би нямаше късмет през този сезон, защото Юнайтед игра брилянтно като домакин, но завърши наравно в седем мача. Ако бяха спечелили тези точки, то сега те щяха да са в битката за титлата. Без съмнение", каза Фъргюсън в интервю за радио СириусФМ.

"Сезонът не е свършил. Спечелиха една купа и все още играят в Лига Европа, където имат голям шанс да триумфират. Това е важно, ако искат да бъдат в Шампионската лига догодина. В момента във Висшата лига се разиграва голяма битка за топ 4, а тя включва всички зад Челси - Тотнъм, Арсенал, Ливърпул, нас. Няма да бъде лесно. Лига Европа изглежда като по-лесната възможност, а и в историята си не сме печелили този турнир. Не сме и играли често в него, но трофеят ще изглежда добре в клубната витрина. В Юнайтед най-важното нещо е да печелиш. Такава е нашата философия", добави шотландецът.

"За Жозе Моуриньо беше важна и купата на лигата, което е правилното отношение в клуб като Манчестър Юнайтед. Аз също съм я печелил четири пъти. Независимо какъв трофей се разиграва, когато стигнеш до финал, ти си длъжен да го спечелиш", завърши Фъргюсън.