Лион обърна за една минута Бешикташ за победата с 2:1 у дома в първи четвъртфинален мач в Лига Европа. Двубоят беше отложен с близо час заради безредици по терена. Феновете на домакините нахлуха на терена малко преди началото на двубоя. 

Първоначалната информация бе, че французите са се опитали да се спасят от хвърлени предмети и бомби по тях. На тревното покритие бе дори президентът на “хлапетата” Жан-Мишел Олас, който се опита да успокои привържениците. Така след близо 40 минути все пак двубоят започна. 

След ранен пропуск на Гезал в 15-та минута турците поведоха. Андерсон изпълни бързо свободен удар, а Райън Бабел се добра най-бързо до топката и с хубав удар направи 1:0.

В 20-та минута удар на Фекир се отклони в тялото на Марсело и връхлетя в гредата. Малко след това техничарят имаше още едно добро положение за гол, но отново нямаше късмет. 

Второто полувреме започна много силно за Лион, но “хлапетата” отново нямаха шанс пред гола. Валбуена, Фекир и Толисо пропуснаха от изгодни позиции. В 79-та минута Толисо удари за втори път гредата. 

Така кулминацията бе в последните минути на двубоя. Валбуена изпълни свободен удар, а Толисо отклони топката, за да изравни. Това не бе всичко - само минута по-късно Жереми Морел донесе победата на домакините, възползвайки се от грешка на вратаря на гостите. До края домакините имаха възможност дори за още един гол, но Толисо и Валбуена не успяха пред противниковата врата.

Лион - Бешикташ 2:1

0:1 Райън Бабел 15’

1:1 Толисо 83’

2:1 Жереми Морел 84’

Лион: Лопес, Рафаел (53 - Жале), Мамана, Диахаби, Морел, Тусар, Толисо, Гезал (52 - Корне), Фекир, Валбуена, Лаказет

Бешикташ: Фабри, Гонул, Марсело, Митрович (64 - Юсал), Тошич, Хъчисън, Озикюп (74 - Арслан), Бабел, Талиска, Адриано, Тосун (87 - Инлер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Id7yOTdoVXg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>