Още по темата

 

Лицензионната комисия на БФС започва своите заседания на 5 май (петък). На своята първа сбирка тя ще разгледа документите на клубовете от Първа лига, които са подали заявки за участие в евротурнирите. Сред тях е и ЦСКА. "Тема спорт" потърси изпълнителния директор на БФС Борислав Попов за коментар по темата. Той не посочи в прав текст дали има пречки пред ЦСКА, но в същото време заяви, че решението не зависи от УЕФА.
 
"Какво запитване до УЕФА за ЦСКА? Защо трябва да ги питаме? За първи път чувам. Това са някакви конспиративни теории, които се въртят. И онзи ден ги слушах някъде. Ако има УЕФА да каже нещо, тя следи процесите и ще ни каже. Лицензионната комисия си е автономна. Вече дали има пречки пред ЦСКА за евротурнирите, не мога да ви кажа. След като се разгледат документите, тогава ще може да се обяви конкретно. Не съм ги погледнал все още всичките. Много спекулации има, нека оставим хората да си свършат работата и да видим какви ще са резултатите", каза Попов.
 
Зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев не се разграничи от позицията на своя колега. "Щом Попов е казал, че няма нужда да се пита УЕФА за ЦСКА, значи е така", лаконичен бе по темата Колев.
 
Борислав Попов пък разясни още:
 
"Сега на 5 май ще разгледаме документите на клубовете, които са подали заявки за участие в УЕФА. На първото заседание предмет на интерес ще бъдат тези в най-изрядно състояние. Дали ще има решение за тях още на 5 май, това не мога да ви кажа със сигурност. Но, реално погледнато, няма какво да ги забави. Има и други предвидени заседания. На тях ще разглеждаме клубове, които не са толкова добре като другите, или пък такива, от които сме изискали допълнителна документация", добави Попов.
 
Комисията трябва да издаде лицензите за участие в евротурнирите най-късно до 31 май.