Манчестър Юнайтед е само на крачка от класиране на финала в Лига Европа, след като постигна минимална победа с 1:0 при гостуването си на Селта в първия 1/2-финал от турнира. 

Гостите демонстрираха много добър за окото футбол и пропуснаха редица опасни ситуации, но все пак в 67-ата минута Рашфорд вкара страхотен гол от фаул в стил "Бекъм" и "взриви" гостуващата публика.

С този успех отборт на "червените дяволи" на практика е на малка крачица от класиране на финала, освен ако отборът не се издъни по нелеп начин на своя "Олд Трафорд".


Срещата започна активно за гостите и в 7-ата минута Рашфорд опита да стреля от малък ъгъл, но ударът му бе блокиран.

Малко след това галисийци стигнаха до страхотен шанс. След заучена ситуация Ваас бе намерен прекрасно в наказателното поле и с глава насочи топката към далечния ъгъл, но кълбото премина покрай вратата.

Гостите имаха страхотен шанс да стигнат до попадение в 20-ата минута. Рашфорд отправи страхотен удар от дистанция, който бе насочен към далечния ъгъл, но стражът на домакини по прекрасен начин изби топката в корнер.

Минути след това Систо от състава на домакините пробва силен удар, който обаче не представляваше трудности за противниковия страж.

В ответната атака Мхитарян не успя да добута една топка във вратата на Селта, макар че топката му дойде добре в наказателното поле.

Доминацията на гостите през следващите минути продължи, но головите положения станаха рядкост.

В 40-ата минута Мхитарян бе изведен чудесно сам срещу вратаря, но не успя да нанесе хубав удар.

Стражът на домакините направи още едно блестящо спасяване, след като се намеси по превъзходен начин и след излезлия сам срещу него Лингард.

Второто полувреме започна активно за гостите и в 50-ата минута Погба отправи удар от дистанция, който обаче премина над вратата.

В 53-ата минута Аспас бе намерен в наказателното поле и с глава насочи топката към далечния ъгъл, но в крайна сметка изкара топката в аут.

Броени минути след това Селта бе изключително близо до гола. Систо отправи страхотен удар, а Ромеро с много мъка, с върха на пръстите си, успя да избие топката.

В 67-ата минута Рашфорд вкара феноменален гол от фаул в стил "Бекъм", и изведе тима си напред в резултата.

Минути след това Кастро можеше да реализира за Селта, но потърси комбинация, вместо да стреля, макар че бе на идеална позиция за директна стрелба. 

В 80-ата минута Лингард отправи силен удар от воле, от няколко метра, но топката профуча покрай страничната греда.

До самия край нямаше повече голове.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7PFSJhyEOgc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

СЕЛТА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 Рашфорд 67

СЕЛТА: Алварес, Ронкалия, Кабрал, Майо, Кастро, Ваас (74 - Санчес), Ернандес, Радоя, Систо, Аспас, Гуидети

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, ,Дармиан, Бейи, Валенсия, Фелаини, Мхитарян (78 - Йънг(88 - Смолинг), Блинд, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд (80 - Maрсиал)