Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви, че евентуалното спечелване на Лига Европа няма да направи сезона на тима успешен.

Според ирландеца разликата от 19 точки между Юнайтед и лидера в класирането Челси е смущаващо голяма, заради което няма как първият сезон на Жозе Моуриньо в клуба да бъде отчетен като успех.

"За отбор като Манчестър Юнайтед най-нормалното нещо на света е да спечели турнири като Лига Европа и купата на Лигата, предид нивото на осталите тимове, участващи в тях", заяви Кийн.

"Моуриньо намери много оправдания в последните месеци, но няма причина, заради която Юнайтед да се страхува да се изправи срещу тези предизвикателство. В момента те се на шесто място в първенството, на 19 точки зад Челси. Мениджърът и играчите трябва да се срамуват от това", каза още Кийн.

Според него ролята в клуба на настоящия капитан Уейн Рууни е много важна, но ако той не играе, е по-добре да си ходи.

"Уейн се нуждае от това да играе редовно, за да бъде във форма и да може да дава най-доброто от себе си. Ако обаче той ще бъде играч с редки появи на терана, по-добре да си тръгне от клуба", завърши Кийн.