Дунав Русе официално е в Лига Европа. "Драконите" срещат казахстанския Иртиш Павлодар, където треньор е Димитър Димитров-Херо - това реши официалният жребий за надпреварата. Така след 42 години Дунав отново ще играе в европейските клубни турнири. 

"Благодарение на усилената на работа на адвокатския екип, който ни помогна, и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и Дунав /Русе/ ще участва в турнира Лига Европа. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това. Жребият също бе изтеглен", коментираха от ръководството.

Първият мач ще е в Казахстан на 29 юни, а реваншът се очаква да е на 6 юли на Градския стадион в Русе. Ръководството на футболния клуб вече започва работа по организацията около срещите.

"Няма как да имаме информация за съперника, защото допреди няколко часа не бяхме сигурни дали ще участваме в турнира Лига Европа. Тепърва ще работим по проучването на Иртиш Павлодар", заяви треньорът на Дунав Веселин Великов. 

Дунав продължава подготовката си на лагера в Трявна с двуразови тренировки. Вече се завърнаха и получилите по-дълга почивка Мирослав Будинов и Юлиан Ненов, а утре ще се присъедини и Самир Аясс, който имаше ангажимент с националния отбор на Ливан.

В първата си контрола Дунав завърши 2:2 с Берое в Стара Загора. Следващата проверка е предвидена за 23 юни срещу Етър Велико Търново.