Евентуалните съперници на българските отбори в Лига Европа станаха ясни тази сутрин, след като от УЕФА направиха разбивка по групи преди фактическото теглене на жребия в 14:00 часа днес.
В първия кръг на надпреварата всички български тимове са поставени, така че ще срещнат отбори с по-ниски коефициенти.

Тимът на Левски е в група 2, а потенциални съперници на "сините" са Сутиеска (Черна гора), Диферданж (Люлсембург), Чихура Сачкере (Грузия), Атлантас (Литва) и Пелистер (Македония).

Носителят на купата на България Ботев Пловдив е в група 4 и може да срещне един измежду следните отбори: Динамо Батуми (Грузия), Пюник (Армения), Партизани (Албания), Широки брег (Босна и Херцеговина) и Балзан (Малта).

Последният български представител в тази фаза на турнира засега е тимът на ЦСКА-София. Срещу името на "червените" обаче продължава да стои звездичка, тъй като още не е ясно окончателното решение на УЕФА по казуса с участието на клуба в турнира.

Ако вицешампионите не получат разрешение, на тяхно място ще играе четвъртият в крайното класиране на Първа лига Дунав Русе. Във всеки случай, който и от двата тима да получи право на участие, ще срещне един измежду: Иртиш (Казахстан), Ружомберок (Словакия), Фола Еш (Люксембург), Вашаш (Унгария) и Гандзасар-Капан (Армения).