Автомагистралата Куманово-Крива паланка в Македония беше блокирана за няколко часа от футболни фенове на Ботев Пловдив, които преди това изписаха на бензиностанция край Крива паланка обидни за Македония текстове, предаде агенция МИА.

По данни на македонското министерство на вътрешните работи около 3 часа местно време /4 часа българско/ автобус с българска регистрация, който се движел по автомагистралата, спрял на бензиностанцията на околовръстния път на Крива паланка, а пътниците - привърженици на Ботев Пловдив, излезли от рейса и изписали графити с обидно за Македония съдържание. Те залепили и няколко лепенки със знака БГ.

Феновете минавали транзитно през Македония на път за Албания, където тази вечер любимият им отбор гостува на Партизани в Тирана за първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Около 4 часа те били пресрещнати от полицията на Куманово, която обискирала автобуса и открила "доказателствени материали", съобщи министерството на вътрешните работи. 

На българите е наложен административно-наказателен акт, но те отказали да да заплатят глобата и блокирали автомагистралата. Около 7.45 часа блокадата била отстранена, а движението нормализирано.

Консулът Венцислав Цветанов от Посолството на Република България в Македония пристигна спешно в полицейското управление на град Крива паланка, за да съдейства на запалянковците на Ботев.