Дунав Русе загуби първия си мач от казахстанския Иртиш Павлодар при визитата си в Казахстан. Отборът на Димитър Димитров - Херо постигна успех с 1:0 след попадение на Бугаев в 6-ата минута. Това бе среща от първия квалификационен кръг в Лига Европа.

Гостите се представиха на доста добро ниво с оглед на факта, че играчите на тима нямат никакъв опит в европейските турнири и дори Будинов нацели греда по време на срещата.

Като цяло може съвсем спокойно да се каже, че на моменти дунавлии надиграха своя противник. Очаква се реваншът в Русе да бъде доста интересен, а интригата се запазва.


Срещата започна доста по-добре за домакините и те наложиха силен натиск над русенци още от първата минута.

Резултатът от това не закъсня и в 5-ата минута Бугаев даде аванс на тима на Димитър Димитров, след като бе изведен сам срещу вратаря и с техничен удар преодоля Антонов.

Няколко минути след това Карагерен отговори с далечен и неточен удар, а домакините създаваха доста опасни атаки и пропуски направиха Фонсека и Фофана.

Последният излезе сам срещу вратаря, но Антонов се намеси страхотно и изби топката с крак, като по този начин предотврати второто попадение във вратата си.

След средата на първото полувреме обаче Дунав пое инициативата и заигра онзи футбол, който радваше неутралния български фен през миналия сезон.

Русенци създадоха няколко доста добри атаки, но отборът не успя да вкара изравнителен гол, като Димов на два пъти отправяше удари, които бяха уловени от противниковия страж. 

Второто полувреме започна силно за русенци и в 55-ата минута Будинов отне топката от противников бранител и от няколко метра понечи да стреля, но ударът му не се получи.

Малко след това пък капитанът на гостите Димов опита удар от дистанция, но топката премина на сантиметри над напречната греда. 

В последните минути темпото на игра поспадна и в крайна сметка нямаше повече голове. 

Иртиш - Дунав 1:0
1:0 Бугаев

ИРТИШ: Лориа, Кислицин, Дарабайев, Родриго, Фофана, Джа Джедже, Даутов, Живкович, Фонсека, Маслац и Бугаев

ДУНАВ: Антонов, Петков, Патев, Аясс (82 - Станоев), Карагерен (71 - Ненов), Будинов, Шопов (87 - Георгиев), Димов, Милчев, Хубчев, Костадинов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hRo_4Ek4uhQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>