Това беше безценен опит за нас. От 42 години отборът на Дунав не е играл в евротурнирите. Надявам се, че следващата година ще се класираме отново за Лига Европа. Това каза треньорът на Дунав Веселин Великов, след като тази вечер русенският тим загуби у дома с 0:2 от Иртиш (Павлодар) в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 0:3 приключи участието си в евротурнира. 

"Не можахме да си отбележим положенията. Последните 10 минути играхме и с човек по-малко. Отборът на Иртиш се възползва от това и от две ситуации ни отбеляза нов гол. Може би и липсата на опит, може би и късметът ни изигра лоша шега. Видяхте, че имахме поне четири-пет положения. В Павлодар също имахме две-три стопроцентови положения. Мачът се разви много лошо. Вкараха ни гол още с първото минаване на центъра от статично положение. Веднага след това имахме три стопроцентови положения, но не можахме да се върнем в мача. Едно статично положение в началото на мача и получихме гол. Може би и липсата на класа си каза думата", заяви Великов. 

По думите му отпадането от Лига Европа няма да повлияе негативно на отбора.  "Сега ще се концентрираме върху шампионата и ще покажем лицето, което имаме от миналата година", заяви треньорът на Дунав. 
Старши треньорът на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров - Херо заяви, че мачът е бил изключително двуостър - с много голови положения пред едната и другата врата. 

"Успяхме да реализираме своите възможности и да спечелим мача. Претенции по играта има - по организацията в защита, по прехода от защита в атака. Жалко, че реализацията отново ни куца", заяви Димитров. 

Той каза още, че Дунав заслужава адмирации за поведението си, за играта си и в двата мача. По думите му това един изключително организиран стойностен отбор с много силна колективна игра.  "Уважавам ги изключително много и им пожелавам успех в българския шампионат", каза Димитров. 

По повод на евентуалния следващ съперник на Иртиш в турнира на Лига Европа - Цървена звезда, Димитров заяви, че това е отбор с голяма история и с огромен бюджет.  "Ще се опитаме да играем, а каквото сабя покаже", каза треньорът на Иртиш.