Българите Димитър Илиев и Мартин Ковачев бяха титуляри при загубата на Пелистер Битоля с 0:3 у дома срещу Лех Познан в среща-реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

Головете за поляците реализираха Лукаш Тралка в 39-ата минута, както и Дарко Йевтич и Камил Йозвяк съответно в 66-ата и в 77-ата минута. 

Лех продължава напред след общ резултат 7:0 от двете срещи.

В друга среща от втория по сила европейски клубен турнир Шахтьор Солигорск загуби с 1:2 при гостуването си на Судува. Вратарят на беларуския отбор Иван Караджов игра 90 минути, но не успя да помогне на Шахтьор да избегне отпадането с общ резултат 1:2.

Другият българин Даниел Златков игра за отбора от Солигорск.

Тихомир Трифонов влезе като резерва при загубата на Заря Балти с 1:2 като гост срещу ФК Сараево от Босна и Херцеговина. Българският защитник замени Марсело Гомес в 91-ата минута, след като съотборникът му Андрей Новиков получи червен картон. Двубоят беше решен след дузпи, като Заря спечели с 2:1 у дома преди седмица. Отборът от Молдова продължава напред след 6:5 при 11-метровите удари.

Българинът Божидар Краев също не игра при победата на Мидтиланд с 4:1 като гост срещу Дери Сити. Датчаните се класират за втория кръг на Лига Европа след общ резултат 10:2.

Ордабаси от Казахстан с Преслав Йорданов в състава си отпадна след равенство 0:0 у дома срещу Широки Брег. Българският нападател влезе като резерва в 66-ата минута, заменяйки Витали Ли. Първата среща завърши с успех от 2:0 в полза на босненския отбор.