Левски ще се изправи срещу датския Брьондби, ако елиминира Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това отреди жребият, който се тегли преди минути в Нион.

"Сините" снощи загубиха в Хърватия с 0:1, а реваншът на стадион "Георги Аспарухов" ще се играе идният четвъртък. Победителят от двойката ще се изправи точно срещу скандинавците, които са смятани за сигурни продължаващи след домакински успех с 2:0 над финландския Вааса. Мачовете от тази фаза на турнира ще се играят на 27 юли, когато Левски или Хайдук ще е гост, а реваншът е на 3 август.

Gol.bg припомня, че през 2002 г. Левски игра срещу Брьондби в първия кръг за Купата на УЕФА. На Скандинавския полуостров мачът завърши 1:1 с гол на Димитър Иванков от дузпа, а в първия двубой в София "сините" разбиха съперника с категоричното 4:1. По два гола за успеха реализираха Саша Симонович (6, 35) и Димитър Телкийски (51, 57), а Петер Мадсен беше точен за 1:1 в 19-ата минута.

Останалите възможни съперници на Левски или Хайдук бяха Крайова (Румъния), Ниеме Калю (Естония) - Видеотон (Унгария), Интер Баку (Азербайджан) - Флора Еш (Люксембург), Валета (Малта) - Утрехт (Холандия) и Паниониос (Гърция) - Горица (Словения).